Sediul Primăriei Măcin va fi reabilitat și modernizat: sunt puse la bătaie peste trei milioane de lei

0
83
sursa foto: cristianzainescu.sunphoto.ro

Primăria Măcin are în vederea reabilitarea și modrnizarea sediului în care funcționează instituția. Administrația locală își dorește o ofertă pentru proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor, pentru obiectivul de investitii „Creșterea eficienței energetice în cadrul clădirilor publice UAT Măcin, respectiv Primăria Oraș Macin”.

În proprietatea și administrarea UAT Macin sunt identificate aproximativ 17 clădiri publice cu funcțiuni administrative, sănătate publică, precum și educație și cultură, marea lor majoritate fiind construite în perioada 1962-1988. Nefiind supuse unor procese de reabilitare, modernizare sau consolidare, în anul 2017 prin elaborarea Programului de Îmbunătățire a Eficienței Energetice, a fost identificată ca fiind prioritară finanțarea în vederea conformării din punct de vedere al consumului de energie, pentru un număr de patru clădiri publice.

Printre acestea se numară imobilul în care funcționează Primăria Măcin (sediul central), cu o suprafață construită de 692 mp și regim de înălțime Sp + P +1E, situată în strada Florilor nr.1, pe un teren intravilan în suprafață de 1704 mp. Clădirea a fost proiectată și construită în anul 1962, realizată cu materiale, tehnologii și concepții arhitecturale din perioada respectivă, acumulând în acest timp un grad de uzură destul de avansat atât, astfel că se impune necesitatea realizării unui proces complex de eficientizare energetică.

Valoarea totală estimate a proiectușui este de 3.525.668,35 lei fără TVA, iar cei care doresc să participe la licitația organizată prin SEAP pot depune oferte de preț până la data de 22.03.2021.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.