Șeful MAI, Lucian Bode, în vizită de lucru la Constanța: 400 de polițiști și 600 de pompieri vor fi detașați pe litoral

0
555
Lucian Bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, se află în vizită de lucru la Constanța. Cu acest prilej, în zona Perla din Mamaia au fost întâmpinat de oficialități de la nivel local, printre care se află și primarul Constanței, Vergil Chițac.

Împreună cu ministrul Afacerilor Interne se află și șeful DSU, Raed Arafat. În această vizită de lucru, oficialii MAI vor verifica tehnica de lucru a structurilor din subordine.

”Acțiunea de astăzi are un dublu scop: pe deoparte, unul mobilizator, de responsabilizare și de asumare de către structurile Ministerului Afacerilor Interne, a misiunii sale fundamentale, aceea de a asigura protecția populației, iar pe de altă parte, este dovada parteneriatului trasnparent pe care îl construim cu cetățenii.

Efectivele MAI acționeaza pentru siguranța cetățenilor, pentru prevenirea  faptelor antisociale, protejarea drepturilor și a bunurilor, astfel încât cetățenii, fie ei turiști sau localnici, să-și petreacă vacanța și să-și trăiască viața în siguranță.

Vreau să le mulțiumesc structurilor MAI pentru implicarea de care au dat dovadă până acum, pentru modul profesionist în care și-au făcut datoria în gestionarea situațiilor cu care s-au confruntat zi de zi, deloc puține sau ușoare.

Anul care a trecut a fost unul atipic, iar din acest punct de vedere a solicitat din plin sistemul de siguranță și ordine publică și a fost solicitat să fie de fiecare dată în linia întâi, evident alături de sistemul medical.

Deschiderea sezonului estival se face și în acest an tot în condițiile existenței stării de alertă, cu restricții de care trebuie să ținem cont în continuare. Relaxarea nu este încă una totală, chiar dacă de la 1 iulie am intrat într-o nouă etapă a relaxării. Măsurile de protecție sanitară trebuie respectate iar oamenii trebuie să înțeleagă că există întrotdeauna riscuri.

Angajații MAI sunt prezenți pe teren și mereu alături de cetățeni puternic angajați în acțiuni de prevenire și control, asigurându-se în acest mod că sunt respectate normele de protecție sanitară în contextul pandemiei. Astfel ne-am asigurat că vom avea suficiente resurse umane și suficiente resurse de  tehnică pentru a gestiona fluxul de turiști din zonele turistice, la frontieră sau în situații de urgență.

Pentru mulți români, sezonul estival înseamnă vacanța la mare, fie că vorbim despre deplasări scurte, de weekend, fie că vorbim despre un sejur mai lung. Pentru ca turiștii să-și petreacă vacanța în liniște și în siguranță, am dispus ca, începând cu data de 1 iulie până pe data de 6 septembrie, 400 de polițiști și 600 de pompieri să fie detașați pe litoral în sprijinul dispozitivului curent.

Prin măsurile dispuse suntem preocupați atât de asigurarea unui trafic fluent, prin mobilizarea unui număr suplimentar de echipaje, care să ofere sprijin conducătorilor auto, iar pe de  altă parte ne asigurăm că participanții la trafic ajung în siguranță la destinație. Astfel, drumurile care duc spre mare, iar aici mă refer la autostrada A2, dar și cele care duc spre stațiunile montane, vor fi monitorizate de către  echipajele de Poliție Rutieră, sprejinite din aer de elicopterele Inspectoratului General de Aviație, pentru că ne dorim ca toată lumea să se bucure de vacanță, de tihnă, și pentru a acoperi întreg spectrul de activități, se vor intensifica pe perioada estivală, solicit structurilor MAI să se conecteze în permanență la realitățile din teren. Inclusiv într-un dialog constant cu tot ce înseamnă servicii de turism, aici pe litoral. Mă refer la hotelieri, la organizatori de evenimente, restaurante, cluburi ș.a.m.d. Efectivele de jandarmi și de polițiști vor asigura măsuri de siguranță și de ordine publică la toate evenimentele cultural artistice, organizate pe perioada estivală. O atenție deosebită va fi acordată zonelor unde vor fi organizate tabere de vacanță sau evenimente sportive”, a declarat șeful MAI.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.