Senatorul Felix Stroe consideră Guvernul nepăsător față de al treilea val al pandemiei

1
86
Testare COVID-19. FOTO Mufid Majnun

P.S.D. califică drept criminală nepăsarea cu care actuala guvernare a ignorat toate semnele care arătau clar recrudescența pandemiei.

Senatorul Felix Stroe consideră că România este foarte puțin pregătită să facă față valului trei al pandemiei COVID-19! Nu sunt suficiente paturi ATI, spitalele sunt arhipline, iar personalul medical, extenuat!  

„Orice minte lucidă realizează că România este într-o situația mai rea chiar decât acum un an! Atunci, la începutul pandemiei, erau câteva sute de cazuri pe noi îmbolnăviri zilnice și multe paturi libere la ATI; în martie 2020 Grupul de Comunicare Strategică anunța 2.653 de paturi disponibile la ATI și 1361 de ventilatoare mecanice. Acum, după un an de eforturi uriașe, de cheltuieli de miliarde de euro pentru dotări, premierul Cîțu anunță, de-a dreptul șocant, că numărul paturilor ATI e mai mic, chiar a scăzut de la începutul anului!?!

Realitatea crâncenă arată că guvernările de dreapta ale lui Iohannis n-au făcut NIMIC pentru a combate eficient pandemia. N-au testat masiv la timp, n-au făcut corect și complet anchetele epidemiologice, n-au comunicat niciodată uman și convingător cu populația, au luat decizii doar în funcție de interesul politic și nu în beneficiul sănătății publice. Și tot timpul alții au fost de vină pentru neputința lor!?!“, a declarat parlamentarul de Constanța, Felix Stroe.

Senatorul P.S.D. consideră că Guvernul Cîțu nu a pregătit corespunzător nici campania de vaccinare antiCOVID, mai ales că acum, când se poate programa toată populația, platforma funcționează foarte greu.

„Nici măcar vaccinarea – de o importanță vitală pentru imunizarea populației – n-au fost și nu sunt capabili s-o facă. Au inventat un sistem paralel celui public pentru noua nomenclatură – esențialii din sistemul de forță și familiile lor.

Știau bine că pe 15 martie este prevăzută etapa de înscriere pentru toată populația și n-au făcut nimic să o pregătească corespunzător. Sistemul s-a blocat, oamenii sunt obligați să facă zeci/sute de kilometri la apogeul contaminării, pentru a-și face vaccinul“, a mai spus Stroe.

Parlamentarul de Constanța crede că se va institui, din nou, carantina în mai multe orașe, ceea ce va agrava criza economică, așa că se întreabă câți români ar fi fost salvați de un Guvern coerent și responsabil:

„Din nou românii sunt de vină pentru extinderea rapidă a contaminării!? Din nou se va institui carantină extinsă, ceea ce va agrava criza economică actuală.

Rușine, Guvernul Cîțu – Iohannis!

Au murit peste 21.600 de oameni de COVID și alte zeci de mii, de boli care n-au mai putut fi tratate în spitalele închise pe motiv de pandemie. Câte dintre acestea ar fi putut fi salvate dacă un guvern coerent și responsabil, așa cum au fost cele ale PSD, ar fi condus țara?“

V.I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.