Senatorul Liviu Brăiloiu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

0
280
Tit-Ovidiu Brăiloiu, sursa foto: capital.ro

26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național, prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, pentru a marca data de 26 iunie 1848, ziua în care guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul (roșu, galben și albastru) să reprezinte steagul tuturor românilor.

Drapelul național evocă trecutul glorios de luptă al poporului român pentru libertate națională, amintind fiecărui militar datoria sfântă de a servi cu credință patria, de a apăra cu orice preț unitatea, suveranitatea și independența României. Cele trei culori ale drapelului național împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, iar orientarea culorilor semnifică verticalitatea poporului român. Cu ocaziua acestei zile, senatorul Liviu Brăiloiu a transmis un mesaj.

Românii sărbătoresc, astăzi, Ziua Drapelului Național. Distinsa Sărbătoare a Tricolorului din data de 26 iunie a fiecărui an are darul de a consolida și asigura pentru viitor unul dintre cele mai importante repere ale conștiinței, unității și reprezentativității neamului românesc. Drapelul de astăzi al României, ale cărui culori se regăsesc încă de pe steagurile de luptă și blazoanele marilor voievozi, este simbolul suprem al unității și identității noastre, alături de Stemă și Imnul Național. Privind Drapelul, știm și prețuim sensurile celor trei culori care ne reamintesc sângele vărsat, prestigiul țării, seninul cugetului și gândirii românilor.

Drapelul Național a fost și va rămâne întâiul-mergător al tuturor faptelor remarcabile și al jertfelor care au marcat istoria României, al tuturor demersurilor și realizărilor politice, culturale, științifice și sportive care sporesc prestigiul țării în Europa și în întreaga lume. Așa cum omagiem jertfele pentru independență și unitate națională sub faldurile Tricolorului, la fel, astăzi, ne mândrim că Drapelul Național al României este recunoscut și prețuit alături de stindardele țărilor membre ale UE și ale NATO, precum și în teatrele de operații din Afganistan și Balcanii de Vest, ori în alte misiuni internaționale sub egida NATO, a UE sau a ONU.

În această zi specială, cu adânci semnificații, sunt deosebit de onorat să mă alătur milioanelor de români care poartă în inimi și cinstesc culorile Drapelului Național prin muncă, creativitate și respect pentru valorile democratice, oriunde s-ar afla, și să adresez mulțumiri tuturor acelora care poartă cele trei culori sfinte pe uniforme și în inimi pentru patriotism, demnitate, curaj cotidian și loialitate față de România. La mulți ani, români! La mulți ani Drapelului Național al României!”, este mesajul senqatorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.