Senatorul Stroe: „Este un buget devastator pentru țară, pe care PSD nu-l va vota“

0
296

Senatorul de Constanța Felix Stroe susține că P.S.D. nu va vota bugetul național propus de Guvernul Cîțu, deoarece este devastator pentru țară.

Felix Stroe a declarat că P.S.D. nu va aproba bugetul propus de actualul Guvern de coaliție, deoarece au fost micșorate fondurile inclusiv pentru domenii prioritare, precum Sănătatea și Educația.

„Bugetul Austerității devine oficial! Guvernul Cîțu aruncă România-n cercul vicios al sărăciei!

Guvernul se grăbește să adopte bugetul pe 2021, după o ședință intempestivă, formală, a Consiliului Suprem de Apărare a Țării și săptămâni multe de întârziere. Este un buget devastator pentru țară, care doar taie bani, inclusiv de la domenii de maximă prioritate, precum Sănătatea și Educația, și pe care P.S.D. nu-l va vota“, a declarat senatorul Felix Stroe.

Potrivit acestuia, au fost tăiați 2,6 miliarde de euro din bugetul Sănătații și a fost alocat cel mai mic procent din Produsul Intern Brut pentru Educație.

„P.S.D. respinge categoric viziunea nefastă a actualei coaliții de la putere care, în plină pandemie și campanie de vaccinare, taie din bugetul Sănătății 2,6 miliarde de euro – 2,2 din bugetul ministerului și 0,4 din cel al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate – echivalentul costurilor pentru imunizarea DE 2 ORI a populației României.

Denunțăm alocarea celui mai mic procent din PIB – echivalentul a 2,5% – pentru Educație, fapt care compromite grav cea mai importantă resursă de dezvoltare a țării și se raliază poziției unor specialiști autentici, care reclamă drept sabotaj național acest lucru.

P.S.D. condamnă lipsa de pricepere și de viziune a actualului guvern, care se plânge că nu are bani, dar care nici măcar nu-și propune să-i facă. E apogeul incompetenței și/sau neputinței guvernării Coaliției Austerității care, în loc de o creștere obligatorie a veniturilor, își asumă SCĂDEREA lor!?“, a explicat Stroe.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.