Septimiu Bourceanu, candidat PNL pentru Senat: “Nu poţi să îi impui unui om să nu se ducă să-şi arate recunoştinţa faţă de Dumnezeu că i-a ascultat rugăciunea şi l-a ajutat să treacă printr-un moment greu”

0
1045

Invitat în cadrul unui interviu Focus Press, liberalul Septimiu Bourceanu a vorbit despre proiectele pe care le va susţine în Parlament. Viitorul senator a vorbit despre necesitatea analizelor anuale gratuite, care să aducă o predictibilitate în sistemul sanitar.

Un alt subiect abordat de prim-vicepreşedintele PNL Constanţa s-a referit la modernizarea Spitalului Judeţean Constanţa.

Întrebat ce părere are despre pelerinajul organizat, zilele trecute, la Mănăstirea Sfântul Andrei şi dacă au fost respectate sau nu reguli, Septimiu Bourceanu a declarat că autorităţile competente vor stabili dacă a fost respectată sau nu legea, iar de cealaltă parte a precizat că de-a lungul timpului a sesizat şi înţelege că oamenii au nevoie de credinţă, mai ales atunci când trec prin momente de cumpănă. „Nu poţi să îi impui unui om să nu se ducă să-şi arate recunoştinţa faţă de Dumnezeu că i-a ascultat rugăciunea şi l-a ajutat să treacă printr-un moment greu şi nici nu poţi să refuzi pe un om care trece printr-un moment greu şi are nevoie de rugăciune. Sfântul Andrei este o sărbătoare naţională. Acum, noi trebuie să privim din următoarea perspectivă: cu toţii ne dorim ca viaţa noastră să fie cât mai aproape de normalul cu care noi am fost obişnuiţi atâţia ani, aşa cum am fost noi crescuţi de către părinţii noştri. (…) Acest an nu ne-a oferit această posibilitate, ci ne-a supus unor mari încercări. Sunt foarte mulţi oameni care caută alinare şi acesta a fost un moment pentru persoanele respective. Faptul că au fost circa 400 de oameni care au participat la aceastp slujbă şi alte câteva mii care au putut să vadă pe Facebook sau alte canale de comunicare slujba respectivă, şi că totul s-a desfăşurat în condiţii sanitare optime, e o speranţă că ne apropiem de normalitate. Eu vin dintr-un domeniu în care (medical – n.r.), de multe ori, îţi doreşti să dai veşti bune şi nu poţi şi am văzut ce înseamnă o rugăciune a unui părinte sau a pacientului respectiv. Am văzut când rugăciunea medicului poate face minuni. Şi-atunci, eu sunt foarte subiectiv. Am văzut copii care erau paralizaţi de la brâu în jos şi merg astăzi. Am văzut alpinişti utilitari care au căzut de la etajul patru, iar astăzi merg. Am văzut oameni care aveau dureri foarte mari şi, împreună cu medicii, cu rugăciunile lor, au trecut peste aceste momente şi astăzi sunt sănătoţi. Este greu pentru mine să condamn pe cineva că îşi doreşte să se ducă să îşi arate recunoştinţa sau să ceară ajutor. Am să vă dau un exemplu: vorbeam cu cineva care mi-a spus că, dacă nu se duce duminica la biserică, nu se simte bine toată săptămâna. Vedeţi, şi autorităţile statului au dreptate: suntem într-o situaţie foarte complicată, în care să avem grijă de toată lumea şi să acţionăm preventiv, dar, în acelaşi timp, trebuie să avem capacitatea ca în aceste momente grele să ne punem în şosetele celuilalt. Dacă avem această capacitate, de a ne pune în şosetele celuilalt, şi să înţelegem ceea ce simte el, cred că avem capacitatea să depăşim momentul pe care îl trăim mai uşor şi să ne revenim mai repede. (…) Am fost martor la ceea ce înseamnă rugăciunea şi speranţa omului că îşi va reveni. Am văzut acest lucru şi de aceea în mine se dă o luptă între disciplina securităţii sanitare şi nevoia omului de a-şi găsi alinarea (…)”, a declarat Septimiu Bourceanu, referindu-se la subiectul pelerinajului de zilele trecute.

Interviul complet îl puteţi urmări în materialul VIDEO.

Comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Constanța

Executat de Focuspress Online SRL

Mandatar financiar – cod AEP 11200025

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.