Festivalul de teatru online „Seri de teatru la Pontul Euxin”- ajuns la cea de-a cincea săptămână- aduce noi reprezentații. Facultatea de Arte din cadrul Universităţii “Ovidius” din Constanţa prezintă, în această seară, de la ora 18:00, pe pagina sa de YouTube(https://www.youtube.com/channel/UCAX7IC0rqu7lA1WYWFwZ7oA), spectacolul „Hamlet”, după piesa cu același nume de William Shakespeare. O piesă a răzbunării, spectacolul pus în scenă de Cosmin Borodan în anul 2010, este tragedia în care se confruntă lumi şi probleme distincte.
Eroul este o personalitate dominantă de un mister care naşte nehotărâre. În acest univers el îşi depozitează forţa şi frica sa ce nasc fie imaginea unui om chinuit şi frământat de gânduri care îl devoră, fie aceea a unuia înzestrat cu o incredibilă perseverenţă şi putere de a îndeplini un act judiciar. Balansul acestor interpretări este dublat de un balans al rostului existenţei – a fi sau a nu fi – care conferă tragediei dimensiuni interpretative neaşteptate.
Din distribuţie fac parte aproape numai fete, Hamlet însuşi fiind interpretat de o actriţă. Regizorul spectacolului Cosmin Borodan, a motivat acest demers: „Shakespeare dă atât de multe posibilităţi încât poţi să faci piesele lui cum vrei tu. În text îţi lasă o portiţă prin care poţi să găseşti suport pentru orice. Suportul l-am găsit în câteva replici de-ale lui Hamlet, care spune «Slăbiciune ţi-e numele, femeie!», iar într-un monolog zice «Stau şi înjur ca o muiere, sunt o târfă!». Din punctul acesta de vedere, Hamlet se consideră pe interior o femeie şi consideră tot ce e în jurul lui slăbiciune. Hamlet se consideră o femeie slabă”.
Din distribuţie fac parte studenți și cadre didactice ale Facultății de Arte: Daniela Vitcu (Claudius), Cătălina Popescu (Hamlet), Mirabela Moroşanu (Polonius), Cosmina Soare (Horaţio), Elena Bondari (Laertes), Ioana Chelmuş (Rosencratz), Dana Cojan (Guildenstern), Radu Niculescu (Duhul), Clara Ghiuvelechian (Gertrude), Arina Cojocaru (Ofelia), Ana – Maria Ştefan (al doilea gropar/al doilea actor). Scenografia este realizată de Mihail Alexandrescu.