Silviu Coșa: ”Din acest weekend nu vom mai avea restricții”

1
10435
Foto: Cătălin Schipor

Incidența în municipiul Constanța raportată joi, 22 aprilie a.c., este de 3,37, iar la nivelul județului Constanța este de 2,56 la mia de locuitori, astfel, având în vedere faptul că rata de infectare este sub cifra 3,5 la mia de locuitori, restricțiile nu se mai aplică, și facem referire la circulația restricționată începând cu ora 20.00, iar magazinele închide de la ora 18.00.

Primăria municipiului Constanța anunță:

”Având în vedere că în municipiul Constanța incidența cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus a scăzut sub 3,5/1000 de locuitori, Primăria Municipiului Constanța anunță că începând de mâine se ridică restricțiile de weekend referitoare la ora de închidere a magazinelor și ora de la care nu mai putem circula decât cu motive întemeiate, în baza unei declarații pe proprie răspundere.
 
Primarul Vergil Chițac va convoca mâine, 23.04.2021, Comitetul Local pentru Situații de Urgență și va decide ce alte măsuri de relaxare vor putea fi adoptate în municipiul Constanța.”

Contactat de Focus Press. prefectul Județului Constanța a declarat pentru Focus Press faptul că indiferent de decizia pe care o vor lua mâine în cadrul CJSU, care va intra în vigoare de duminică, 25 aprilie a.c.: ”În acest weekend nu vom mai avea restricții, iar asta pentru rata de infectare raporată astăzi este de 3,37, adică sub 3,5 la mia de locuitori, iar județul Constanța va funcționa respectând măsurile din Anexa 4 (pentru U.A.T.-urile cu incidența mai mare de 3/1.000 de locuitori), până pe data de 25 aprilie (finalul perioadei de 14 zile de la constatarea incidenței). Dacă mâine rata de infectare crește peste 4 restricțiile se vor aplica din nou.”

Pentru ridicarea restricțiilor “de weekend” nu este nevoie de hotărâre CJSU. Dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5 la mia de locuitori, restricțiile, automat, nu se mai aplică. De altfel, primăriile U.A.T.-urilor vizate de aceste restricții au obligația să informeze populația și operatorii economici, referitor la ridicarea restricțiilor.

În CJSU-ul de mâine se va constata incidența cumulată la nivelul județului, dar și rata de incidență din localități care depășesc anumite praguri.

Precizăm că măsurile care se referă la restricționarea circulației de la ora 22.00 rămân însă în vigoare,

Loredana MIHAI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.