Simona Halep este obligată să returneze o sumă uriașă

1
1683

Simona Halep a primit o suspendare de 4 ani din partea Agenției Internaționale pentru Integritatea în Tenis (ITIA), în cazul scandalului de dopaj. ITIA a susținut că dopajul Simonei Halep a fost „repetitiv și sofisticat” și a fost conceput pentru a-i îmbunătăți performanțele la Wimbledon și la US Open.

De aceea, forul a cerut o pedeapsă de 6 ani, pentru „circumstanțe agravante”, însă judecătorii au respins această cerere, deși subliniază că ar fi existat motive de suspiciune. Totodată, ITIA a cerut ca rezultatele sportivei să fie șterse din martie 2022. Sport Resolutions a anunțat însă că rezultatele anulate vor fi cele obţinute după 29 august 2022, scrie bugetul.ro

Toate rezultatele obţinute de jucătoare în perioada 29 august 2022 – 7 octombrie 2022 sunt anulate, cu repercusiunile de vigoare, incluzându-se aici returnarea premiilor în bani, a trofeelor şi anularea punctelor”, se menționează în motivarea celor de la Sport Resolutions.

Astfel, Simona Halep trebuie să returneze 80.000 de dolari, sumă reprezentând prezența pe tabloul de simplu de la US Open 2022. Atunci, sportiva noastră era eliminată încă din turul 1, de către Daria Snigur. Dacă Sport Resolutions ar fi acceptat sugestia ITIA de a anula toate rezultatele obținute de Simona Halep de când a început să consume suplimentele recomandate în cadrul echipei conduse de Patrick Mouratoglou, suma totală s-ar fi ridicat la aproape două milioane de dolari.

L.M.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.