Simona Halep, învinsă de Elina Svitolina în optimi la US Open: constănțeanca ratează șansa de a se întoarce în top 10!

0
49

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă de ucraineanca Elina Svitolina, cu 6-3, 6-3, duminică, la New York, în optimi de finală la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului.

Svitolina (26 ani, 5 WTA), a cincea favorită a turneului, a obţinut victoria după o oră şi 16 minute de joc, notează Agerpres.

Simona Halep (29 ani, 13 WTA) a reuşit primul break al meciului şi a condus cu 2-1, dar Svitolina a câștigat imediat  contra serviciului, restabilind egalitatea.

La 3-3, sportiva noastră a avut două şanse de break, dar le-a irosit, ucraineanca şi-a făcut serviciul (4-3), iar apoi a reuşit un break în ghemul următor, încheind setul cu 6-3.

În actul secund, Svitolina a fost cea care a făcut primul break (2-1). De data aceasta,  Halep a revenit imediat şi a egalat (2-2), dar ucraineanca a făcut din nou diferenţa la 3-3, cu un break, impunându-se tot cu 6-3.

Pentru accederea în optimi, Halep va primi un cec de 265.000 de dolari şi 240 de puncte WTA. Ratează însă șansa de a  reveni în top 10, de unde a ieșit în acest an după 7 ani de prezență neîntreruptă. Simona Halep, care a început turneul pe locul 13, a urcat în clasamentul live pe locul 11 și o victorie azi ar fi adus-o în clasamentul live pe locul 10, înaintea Petrei Kvitova, eliminată deja de la US Open.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.