Sindicaliști din Poliție, despre angajările din surse externe: ”Suntem pentru reactivarea pensionarilor, nu pentru polițiști făcuți de azi pe mâine”

0
1178

Sindicaliștii din poliție nu sunt de acord cu angajarea câtorva sute de polițiști din surse externe, așa cum intenționează Ministerul Afacerilor Interne, pentru următoarea perioadă, în vederea angrenării acestora în activități de limitare a răspândirii epidemiei. Oficiali din cadrul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) susțin că este nevoie de o perioadă de școlarizare pentru însușirea unor elemente privind activitatea de polițist, iar cei angajați din sursă externă nu se vor descurca.

Contactat telefonic, liderul SNPPC Constanța, Vasile Zelca, confirmă cele menționate mai sus. Mai mult decâît atât, sindicalistul susține că singurii care ar putea face față condițiilor și care ar putea răspunde la chemarea IGPR sunt polițiștii pensionari.

”SNPPC nu este de acord cu înadrarea din sursă externă pentru următoarele șase luni de zile a 420 de polițiști, având în vedere că aceștia nu pot fi școlarizați și ținând cont de faptul că din prima zi de muncă, ei ar trebui să îndeplinească toate atribuțiile și sarcinile din fișa postului. Noi suntem pentru reactivarea pensionarilor, prin cumularea pensiei cu salariul, ținând cont de faptul că aceștia sunt pregătiți, au lucrat în Poliție, știiu cu ce se mănâncă munca de polițist și nu au nevoie de nici un fel de școlarizare sau ghidare în perioada celor șase luni în care vor lucra”, a declarat, pentru ”Focus Press”, Vasile Zelca.

În același context, liderii SNPPC susțin că, de mai mulți ani oferă soluții pentru reducerea deficitului de personal din poliție, însă nu au fost puse în aplicare, deși erau destul dde viabile.

De asemenea, de trei ani de zile dăm soluții guvernelor să reducă perioada de școlarizare a agenților de poliție, la Câmpina, Slatina și Arad, de la un an la șase luni, astfel încăt să scoată două generații de polițiști pe an, pentru a începe să reducă din deficitul și-așa destul de mare din Ministerul de Interne. Decât să stau și să cârpesc timp de șase luni la oameni aduși din exterior, neșcolarizați, mai bine ții șase luni de zile un tânăr la școală, după care vine cu o bază cât de cât formată din punct de vedere teoretic, pe cunoștințe juridice. Dar să iei o persoană din sursă externă, neinstruită, și să-i dai topul de amenzi în brațe și să înceapă activitatea de polițist, nu se va descurca. Nu putem veni cu polițiști făcuți de azi pe mâine, la fel ca în orice altă meserie”, a mai declarat Vasile Zelca.

De precizat că, așa cum precizam inițial, Ministerul Afacerilor Interne discută, în acest moment, despre posibilitatea diminuării deficitului din  cadrul IGPR prin angajarea, pe o perioadă determinată de 6 luni, a 240 de polițiști special pentru activități ce țin de limitarea răspândirii epidemiei.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.