Sindicaliștii din Poliție amenință cu proteste. Vasile Zelca (SNPPC): ”Încetați batjocura la adresa polițiștilor”

1
4626
Vasile Zelca, SNPPC, sursa foto: EVZ.ro

Salariile bugetarilor, precum și nivelul sporurilor vor fi înghețate la nivelul acestui an, conform unui proiect publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP). Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat luni, la finalul ședinței de guvern, că salariile în sistemul bugetar nu vor crește deocamdată, dar a precizat că va fi majorat salariul minim cu 3,1%. Acest lucru nu putea rămâne fără reacții din partea sindicatelor, mai ales a celor din MAI, cărora li s-a promis că salariile vor ajunge la nivelul stabilit prin lege în 2017.

Sindicaliștii din Poliție au reacționat în urma anunțului privind înghețarea salariilor. Reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), filiala Constanța, au transmis un mesaj adresat membrilor Guvernului, un avertizment cu privire la noile măsuri. Liderul SNPPC Constanța, comisar de poliție Vasile Zelca, a postat mesajul pe Facebook.

”În ultimele zile au apărut în zona rețelelor sociale mai multe extrase și apoi un proiect al guvernului din care rezultă intenția înghețării veniturilor tuturor bugetarilor. Legea 153/2017 s-a vrut o lege a salarizării unice. Politicienii au manipulat-o și ciuntit-o în așa hal, încât au fost nevoiți să renunțe la sintagma “legea salarizării unitare” pentru că, mai întâi ei s-au îndestulat pe lege și s-au așezat direct pe maximul prevăzut în grilă de salarizare a familiei ocupaționale din care fac parte, generând dezechilibre mari între bugetari. Apoi au așezat în vârful piramidei și familia ocupațională a sănătății.

Familia ocupațională din care facem parte a rămas prizonieră graficului de 4 ani, urmând să primească salariul întreg prevăzut în lg 153/2017, începând cu luna ianuarie 2022. Din păcate, după ce s-au văzut cu sacii în căruță, politicienii revin la ceea ce știu ei bine să facă: SĂ-ȘI BATĂ JOC DE TOȚI ȘI TOATE, SĂ SFIDEZE ȘI SĂ UMILEASCĂ BUGETARII și încearcă să ne înghețe veniturile, aruncând fumigene în spațiul public, fumigene confirmate cu jumătate de gură de diverși interpuși ai guvernului.

În numele membrilor SNPPC BT IPJ CONSTANȚA, atragem atenția și solicităm expres Guvernului:

1. respectarea graficului de aplicare a lg 153/2017. Acordați 1/2 din diferența dintre actualul salariu de funcție și salariul de funcție din ianuarie 2022.

2. Menținerea în plata a sporurilor actuale. Nu uitați că ele sunt plafonate, fiind calculate la salariul de funcție din decembrie 2018.

3. Menținerea în plata a majorării pentru orele lucrate în zilele de sâmbătă, duminică sărbători legale.

4. Actualizați indemnizația de hrană la prețurile actuale.

5.Acordarea în continuare a voucherelor de vacanță.

6. Actualizați pensiile de serviciu cu rată inflației.

Încetați batjocura la adresa polițiștilor și personalului contractual. Nu repetați greșeala politicienilor din 2010. Membrii SNPPC și nu numai, au cerut:

1. proteste masive locale și centrale,

2.proteste asemănătoare celor adoptate de magistrați,

3. Exces de zel la filtrele de la întrarea în localitățile carantinate,

4. Aplicarea de avertismente,

5. Asigurarea intervenției numai la evenimentele grave, la fel cum pe timp de proteste medicii asigura numai urgențele și magistrații numai arestările. În funcție de modul de acțiune al guvernului, vom răspunde și noi pe măsură. Ce nu am reușit noi, ați reușit voi: ne-ați unit! Cine seamănă vânt, culege furtună!”.

Daniel ALBU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.