Sindicatul Liber al Navigatorilor cere asigurarea liberei deplasări pentru personalul navigant

0
454
Restricții de circulație pe perioada carantinei. FOTO Cătălin SCHIPOR

În urma deciziei de carantinare a orașului Constanța, Sindicatul Liber al Navigatorilor s-a adresat autorităților locale, Primăriei orașului Constanța pentru a nu împiedică deplasarea navigatorilor în drumul lor către navă (aeroport) sau de la navă (aeroport) către casă.

Reprezentanții SLN au înaintat solicitări Primăriei municipiului Constanța, DNSU și MAI.

Am transmis Primarul orașului Constanța, dl. Vergil Chițac o cerere pentru a ne sprijini și a face cunoscut organelor de control care se află în dispozitivele intrărilor/ieșirilor în orașul Constanța să transmită că, pe lângă declarația pe proprie răspundere să fie luate în considerare și Anexa 3-Certificatul de Lucrător în Transportul Internațional (LTI). În conformitate cu actele normative în vigoare în țara noastră, navigatorii trebuie să se deplaseze fără restricții către și de la nave. Agențiile de crewing/companiile trebuie să emită Certificatul LTI care este recunoscut în România. Navigatorii întrebați trebuie să prezinte și Certificatul LTI și să explice cu calm celor care fac controale în zonă localităților carantinate faptul că, deplasarea navigatorilor pe teritoriul țării, de la și către nave, trebuie să se desfășoare fără restricții“, a precizat Adrian Mihălcioiu, liderul SLN.

Acesta a mai precizat că Sindicatul Liber al Navigatorilor trebuie să fie informat imediat dacă apare vreo situație care să fie în contradicție cu reglementările în vigoare pentru a interveni în redresarea urgență a situației. Informațiile trebuiesc făcute pe telefoanele de urgență SLN cunoscute de toți navigatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.