Singurul PUG al Constanței, desființat de instanță, la cererea afaceristului Dorinel Turcu

0
301
Constanța

Planul Urbanistic General (PUG) al Constanței, din 1999 a fost anulat în instanță, întrucât unele zone prevăzute ca spații verzi, dar care au proprietari persoane fizice, nu pot fi exploatate conform noilor “tendințe”. Mai exact, un afacerist care deține mai multe terenuri în Constanța a cerut anularea, în parte, a PUG-ului, pentru a putea construi pe terenurile respective.

Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis, definitiv, pe 22 aprilie, anularea în parte a HCLM 653/1999, la solicitarea afaceristului Dorinel Turcu, care a dat în judecată Consiliul Local Constanța.

Judecătorii Curții au menținut decizia Tribunalului care au admis, anul trecut, pe fondul cauzei, cererea lui Dorinel Turcu, însă reprezentanții Consiliului local au atacat decizia Tribunalului la instanța superioară.

Astfel, Planul Urbanistic General va suferi unele “modificări”, numai cu privire la zona în care reclamantul are un interes, find vorba de terenurile sale pe care dorește să construiască.

De precizat că un PUG trebuie actualizat o dată la maxim 10 ani, potrivit Legii 350/2001, iar actualul PUG al Constanței are deja 22 de ani.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.