Sistemele de aer condiționat în autobuze au fost oprite: iată explicaţia

0
1890

Din momentul în care au fost introduse autobuze noi în Constanța, locuitorii de la malul mării s-au arătat bucuroși de acest aspect. Acestea au un confort ridicat și sporesc siguranța pasagerilor. Vara trecută, când temperaturile arătau în jur de 30 de grade, în autobuze funcționa aerul condiționat, iar oamenii călătoreau în condiții decente, însă în acestă vară nu se va mai întâmpla la fel.

Potrivit celor de la CT BUS, Direcția de Sănătate Publică a recomandat să nu fie utilizat aerul condiționat în mijloacele de transport în comun, acesta fiind motivul pentru care acestea nu sunt pornite. La orele de vârf, în trafic se află cu 10% mai multe autobuze decât în mod normal, pentru a evita riscurile produse de aglomerație. În plus, capacitatea de transport a fost suplimentată pentru liniile 42, 44, 2-43, 101.

Toate aceste măsuri au fost luate pentru a limita răspândirea noului coronavirus și fie că ne place sau nu vom circula fără aer condiționat în autobuze. Reacțiile constănțenilor cu privire la acest aspect nu au întârziat să apară, mai ales că aceștia s-au declarat nemulțumiți de faptul că în mijloacele de transport în comun este foarte cald. „Pentru că pe site-ul Primăriei Constanța nu poți încărca poze sau filmulețe, vă postez pe acest grup cum se circulă azi, (marți, 23 iunie) la 10:45, pe linia 100! În autobuz erau doar 31 de grade! Poate văd și cei de la DSP și cei de la Primărie și cine mai trebuie să vadă și să facă ceva în acest sens!”, a precizat o femeie care a postat și un video.

De aceeași părere sunt și alți doi bărbați, care susțin că este extrem de cald în autobuze și că portul măștii devine din ce în ce mai insuportabil. „Îmi vine să merg pe jos la muncă, dar pentru că este prea departe de zona unde locuiesc nu am cum. Efectiv este insuportabil de cald, transpir în continuu, iar când cobor trebuie să îmi dau masca jos pentru că este udă! Folosesc trei măști pe zi când merg la serviciu.”, a precizat Marian. „Nu mai suport masca în autob. Mereu trag aer cald și nu cred că este bine deloc. În plus este foarte mare aglomerație și nu se respectă nici un fel de distanțare socială. Probabil până se va termina vara asta o să îndurăm. Ce să fac? Să merg cu taxi-ul nu îmi permit”, a menționat Cristian.

Iată recomandările celor de la CT BUS

Pentru a evita infectarea cu noul coronavirus, CT Bus face apel la constănțenii care folosesc mijloacele de transport în comun din Constanța să respecte normele de igienă și pe cele privind distanțarea socială.

  • Alocați mai mult timp unei călătorii, astfel încât să puteți aștepta următorul autobuz, dacă cel sosit în stație este prea aglomerat și nu puteți urca fără a încălca distanța de siguranță. De asemenea, evitați să vă poziționați față în față cu alt călător.
  • La oprirea în stație, avertizați călătorii care urcă să respecte distanțarea socială sau să renunțe la îmbarcare dacă nu pot respecta această regulă. 
  • Nu urcați în autobuz fară mască de protecție, atât pentru siguranța dumneavoastră, cât și pentru a celor din jur.
  • Folosiți dispenserele din autobuze pentru a vă dezinfecta mâinile.
  • Pe parcursul călătoriei, evitați să vă atingeți fața sau să folosiți telefonul mobil.
  • Evitați, pe cât posibil, deplasările la ore de vârf.
  • Folosiți aplicația CT BUS pentru a vă informa cu privire la circulația mijloacelor de transport în comun.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.