Situația la frontiera, în ultimele 24 de ore: peste 52.000 de cetăţeni, controlați

0
26

Duminică, 28 martie a.c., prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 52.500 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 19.900 mijloace de transport (dintre care 8.400 automarfare).

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 27.300 persoane cu 9.500 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 25.200persoane cu 10.400 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 22.000 de persoane şi 9.500 de mijloace de transport (2.400 automarfare), din care pe sensul de ieșire în ţară au fost aproximativ 11.200 de persoane cu 5.700 mijloace de transport.

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 31 fapte ilegale (16 infracţiuni şi 15 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 107.600 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 5.300 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 15 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a cetăţeni români din diferite motive legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.