FOTO Slujbă arhierească de Bobotează ținută de PS Visarion, Episcopul Tulcii la Măcin

0
137
Crucea aruncată în apele Dunării. FOTO Centrul National de Informare si Promovare Turistica Macin

Tradiționala slujbă arhierească de Bobotează oficiată anual la Catedrala Episcopală Sf. Nicolae din Tulcea, urmată imediat de procesiunea pe faleza Dunării pentru sfințirea apelor, anul acesta nu s-a mai putut desfășura în aceleași locații datorită lucrărilor de reabilitare de amploare în care se găsește faleza Dunării de la Tulcea.

Slujba de Bobotează a fost oficiată în toate bisericile din eparhie prin slujbe și rânduieli bisericești specifice, între care sfințirea mare a apei, care, în parohiile care au și deschidere la ape a fost înfrumusețată și de celelalte tradițiile locale în legătură cu sărbătoarea Botezului Domnului.

P.S. Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a oficiat Sfânta Liturghie arhierească în istorica biserică Sf. Ap. Petru și Pavel din orașul Măcin, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, precum și de credincioși.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de învățătura în care a vorbit despre însemnătatea praznicului Botezului Domnului în viața creștină, sărbătoare care ne îndeamnă să fim mai buni, mai credincioși și mai rugători. A îndemnat credincioșii să prăznuiască sărbătoarea și întregul an, unind fapta cea bună cu rugăciunea, mai ales ca anul acesta 2022 este dedicat rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului.

S-au înălțat rugăciuni atât pentru ctitorii bisericii, cât și de sănătate, pentru toți ostenitorii și binefăcătorii sfântului locaș, după care clerul și credincioșii s-au îndreptat spre malurile Dunării unde Preasfinția Sa a fost oficiată slujba Aghezmei Mari, a binecuvântat credincioșii cu apa sfințită și le-a adresat un nou cuvânt de învățătură.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.