SNPPC Constanța cere demisia ministrului Vela după ce asistenta acestuia a fost decorată cu Ordinul și Medalia Națională pentru Merit

0
2344
Polițist în stradă. FOTO Cătălin SCHIPOR

Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual filiala Constanța se alătură celor care critică decizia de a propune și a i se acorda Ordinul și Medalia Națională pentru Merit asistentei ministrului Marcel Vela, Gabriela Mădălina Sîia Cenușă.

Acordarea de titluri, însemne onorifice, decorații, salarii de excelență, înaintările în grad înainte de termen au scopul de a motiva, recunoaște și respecta munca depusă de cel/cea nominalizat/a la o asemenea onoare.

„Dar la ce sa te aștepți de la niște mincinoși? Parca acum un an și ceva asigurau, odată cu preluarea frâielor țării, ca meritocrația va deveni principala resursă umană. În schimb, de un an de zile vedem cum carnetul de partid este cel care de fapt ajută la promovare. Și avem exemplele din Inspectoratele școlare, Apele Romane, M.A.I. și cate or mai fi nedescoperite și neștiute.

Politicul din ziua de astăzi micționează la propriu pe fundația civilizației, a “statului de drept”, a societății. În timp ce ai la dispoziție mii de polițiști și personal contractual cu cariere de peste 25 de ani, decorezi un angajat cu 6 luni vechime.

Am solicitat public să ni se prezinte nota de fundamentare, să vedem și noi ce o califică pe “colega” noastră pentru aceasta distincție. Vrem să știm ce trebuie sa facem pentru a beneficia și noi de un asemenea tratament.

Domnule Vela, personal am absolvit liceul cu diploma de bacalaureat, am absolvit Școala de subofițeri de politie Vasile Lascăr Câmpina în 1996 și de atunci lucrez NUMAI în operativ. Apoi am absolvit cu diploma de licență Academia de Politie A. I. Cuza București (aici recunosc că am greșit, deja drumul meu diferă față de cel al consilierei dumneavoastră). Am urmat cursurile postuniversitare tot la Academia de Poliție absolvind în specializarea ȘTIINȚE POLIȚIENEȘTI. După încă 2 ani de studii, am absolvit cu diplomă cursurile de masterat specializarea Prevenirea și Combaterea traficului ilicit de droguri.

Am în spate o carieră de peste 24 de ani de poliție. Am lucrat agent de ordine, sectorist, șef zonă, agent la compartimentul mică criminalitate, ofițer la judiciar ( furturi din auto), șef post politie comunală, șef secție poliție rurală.

Am soluționat mii de dosare penale, am arestat zeci de infractori. Iar ca mine, poate mai merituoși decât mine, sunt zeci, sute, mii de polițiști.

Cunosc personal contractual cu activitate de zeci de ani în Politia Română, care ar fi meritat o astfel de decorație.

Pentru toți acești polițiști și personal contractual SUNTETI O RUȘINE DE MINISTRU. DEMISIA MARCEL VELA!“ a transmis liderul SNPPC Constanța, Vasile Zelca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.