Soarta teraselor din Portul Tomis rămâne în aer

1
1509

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul depus de Tomis Marina Management și a dispus rejudecarea cauzei.

Vara trecută, Tomis Marina Management SRL a câștigat procesul deschis pentru prelungirea contractului de concesiune a Portului Turistic Tomis, până în 2024. Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța (CNAPMC) nu a fost, însă, de acord, așa că a cerut anularea hotărârii Curții de Arbitraj Comercial şi Maritim de pe lângă Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța.

Iar în noiembrie 2021, Curtea de Apel Constanța i-a dat dreptate. Magistrații au anulat hotărârile arbitrale și, rejudecând, au respins solicitarea firmei cunoscute ca apropiată lui Radu Mazăre.

Societatea comercială a atacat, însă, decizia instanței la Curtea Supremă, deoarece hotărârea magistraților nu a fost definitivă. Acesteia i-a expirat contractul de concesiune în luna iunie 2021, pentru cele 2 hectare din Portul Tomis.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis marți, 28 septembrie a.c., să admită recursul, să caseze decizia Curții de Apel Constanța si a dispus rejudecarea.

„Admite recursul declarat de recurenta-reclamantă Tomis Marina Management SRL împotriva deciziei civile nr. 4 din 3 noiembrie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Constanţa – Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal.

Casează decizia atacată şi trimite cauza, spre o nouă judecată, aceleiaşi curţi de apel. Definitivă“, se arată în minuta ÎCCJ.

Contractul a fost semnat în decembrie 2004, în urma unei licitații. Conform Caietului de sarcini, concensiunea trebuia să fie pe 20 de ani, dar la acel moment CNAPMC nu avea suprafața în concensiune, de la Ministerul Transporturilor, decât până în iunie 2021. Așa că s-a încheiat contractul până în 2021.

Valentin ISPAS

1 COMENTARIU

  1. loc sa lasati pescarii sa pescuiasca iar turistii sa manance un peste proaspat, ati facut carciumi la preturi nesimtite cu peste congelat. Circ si i mangle, tipic pentru Cta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.