Șoc în fotbalul englez! Un tânăr fotbalist a fost diagnosticat cu cancer

0
183

Talentatul mijlocașul al celor de la Bournemouth (locul 1 în Championship și una dintre principalele candidate la promovare în Premier League), David Brooks (24 de ani), a fost diagnosticat cu o formă de cancer extrem de agresivă.

„Acesta este un mesaj extrem de dificil de scris pentru mine. Am fost diagnosticat cu limfom Hodgkin de stagiul al doilea și voi începe o schemă de tratament săptămâna viitoare. Deși acest lucru a venit ca un șoc pentru mine și familia mea, prognosticul este unul pozitiv și eu sunt încrezător că voi reuși să mă recuperez complet și mă voi întoarce pe gazon cât mai rapid cu putință”, a scris acesta pe pagina sa de Instagram.

Limfomul Hodgkin, cunoscut și sub numele de boala Hodgkin, este un cancer al sistemului limfatic, care face parte din sistemul imunitar. În boala Hodgkin, celulele sistemului limfatic se înmulțesc anormal și se răspândesc dincolo de acesta. Pe măsură ce boala progresează aceasta afectează capacitatea corpului de a lupta împotriva infecțiilor. Limfomul Hodgkin afectează nodulii limfatici de la nivelul gâtului, zonei axilare și inghinale.

Boala Hodgkin poate afecta persoanele de orice vârstă, dar este cel mai frecvent la persoanele care au între 15 și 35 de ani, precum și cele de peste 55 de ani.

Brooks, care a evoluat la nivel de juniori atât pentru naționalele Angliei cât și a Țării Galilor, a ales la seniori să îmbrace tricoul Dragonilor.

Brooks a spus pas ultimilor convocării la echipa națională, din cauza faptului că se simțea din ce în ce mai rău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.