Șofer fără permis, urmărit de șeful de post de la Chirnogeni prin lanul de floarea soarelui

0
1630
Urmărirea s-a finalizat pe câmp. FOTO IPJ Constanța

În mediul rural, destul de frecvent, polițiștii se confruntă cu indivizi, localnici în general, care conduc mașini pe drumurile publice deși nu au acest drept.

În general, șoferii în cauză mizează pe numărul mic de polițiști din teren, considerând că șansele de a se întâlni cu un echipaj este unul redus. Când soarta le scoate în cale o mașină de poliție, încearcă să scape prin fugă, chiar dacă au fost recunoscuți.

„Luna aceasta, în timp ce mă întorceam de la un caz 112, am trecut pe lângă un autoturism, iar persoana de la volan a avut o tresărire de moment când m-a observat. Mi-am amintit faptul că acesta a condus în trecut sub influența băuturilor alcoolice și a provocat un accident cu victime. Nu am stat pe gânduri, nu cumva să se întâmple altă nenorocire, cu semnalele acustice și luminoase am pornit în urmărirea lui. Cursa s-a încheiat după aproximativ 500 de metri, blocându-l pe o stradă care se înfunda. L-am testat cu aparatul etilotest cu sprijinul colegilor mei, rezultând 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind arestat preventiv, pentru 30 de zile. La fix o săptămână după acest caz, am primit mai multe informații, că o persoană din localitate conduce fără permis. Culmea, în aceeași zi, când mă deplasam către sediu, în fața mea își face apariția o mașină cu patru ocupanți, care era condusă chiar de cel despre care vă spuneam. Am pornit în urmărirea lui, cu semnale acustice și luminoase, dar acesta nu a vrut să oprească, ieșind de pe drumul principal, pe unul de exploatație agricolă. Urmărirea a continuat aproximativ 1 km, după care, brusc, a virat în cultura de floarea soarelui. Maximum 50 de metri a mai continuat. Nu a mai avut vizibilitate. Datorită culturii de floarea soarelui, parbrizul se spărsese. – De ce spun datorită? Parcă m-a sprijinit în această urmărire. Natura ne iubește!“ a povestit Dragoș Emil Ghiță, șef de post la Postul de Poliție Chirnogeni, Constanța,

În cazul încheiat în lanul de floarea soarelui, șoferul și pasagerul au fost conduși la sediul de poliție, pentru întocmirea documentelor. În urma verificărilor s-a stabilit că șoferul nu avea permis de conducere și în plus era și în perioada de încercare.

A fost reținut pentru 24 de ore, iar, a doua zi, prezentat la judecătoria Mangalia, unde a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, pentru 30 de zile.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.