Șoferi băuți prinși în Mamaia, Năvodari și Lumina. Au fost amendați și unsprezece constănțeni

0
1578

În ultimele 24 de ore, au fost depistați în trafic trei șoferi aflați sub influența băuturilor alcoolice și unul fără permis de conducere. În municipiul Constanța, au fost amendate unsprezece persoane pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, inclusiv pentru nerespectarea distanțării sociale.

Ieri,  în intervalul orar 17.00 – 21.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța au desfășurat o acțiune pentru combaterea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. În urma activităților, polițiștii au legitimat 28 de persoane și au aplicat unsprezece sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.770 de lei. În acțiune au fost angrenați și polițiști locali.

Tot ieri, în intervalul orar 22.00 – 01.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Neptun, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă și Direcției Sanitar-Veterinare Mangalia, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța, au desfășurat o acțiune pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul COVID-19, în stațiunile Olimp, Neptun, Jupiter și Venus. În urma activităților, polițiștii au verificat 20 de societăți comerciale și au legitimat 25 de persoane, fiind aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.400 de lei.

În aceeași zi, în intervalul orar 17.00 – 20.00, polițiști din cadrul Poliției Orașului Băneasa au desfășurat o acțiune privind respectarea prevederilor Legii 55/2020, precum și pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și a celor la regimul rutier,  dar și pentru protejarea populației împotriva comerțului ilicit. În urma activităților, polițiștii au legitimat 56 de persoane și au verificat 32 de societăți comerciale, precum și 15 autoturisme, fiind aplicate nouă sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 4.300 de lei.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști în ultimele 24 de ore

La data de 5 septembrie a.c., în jurul orei 10.00, polițiști din cadrul Postului de Poliție Grădina au identificat un bărbat, de 26 de ani, care a condus un autoturism pe D.J. 222, în localitatea Grădina, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Astăzi, în jurul orei 00.30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 42 de ani, care a condus un autoturism pe raza stațiunii Mamaia, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Tot astăzi, în jurul orei 01.20, polițiști din cadrul Postului de Poliție Lumina au identificat un bărbat, de 40 de ani, care a condus un autoturism pe strada I.C. Brătianu din localitatea Lumina, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul în cauză a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 01.30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism pe raza orașului Năvodari, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauze, au fost întocmite dosare penale.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.