Şoferii, opriți de echipajele de Poliție din Constanţa. Oamenii legii au trecut la amenzi: verifică dacă sunt respectate restricțiile de deplasare

0
840
Mai mulți conducători auto au fost trași pe dreapta. FOTO Cătălin SCHIPOR

Acțiune de amploare a polițiștilor şi jandarmilor din Constanţa. Oamenii legii au ieșit masiv în stradă pentru a verifica dacă cetățenii respectă restricțiile de deplasare impuse prin Ordonanța Militară.

Având în vedere instituirea măsurii carantinei zonale în municipiul Constanţa, polițiștii și jandarmii constănțeni sunt mobilizați în misiuni de verificare a măsurilor dispuse. În ultimele 24 de ore, forțele de ordine au verificat 2.011 persoane și 1.048 autovehicule, aplicând 140 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de peste 19.400 de lei.

Forțele de ordine acționează în sistem integrat, prin elemente de dispozitiv atât fixe cât și mobile, dinamice, flexibile, menite să supravegheze în mod activ o suprafaţă cât mai mare, într-un interval de timp determinat. Reamintim că pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu / adeverinţa eliberată de angajator“, susţin reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) din Constanţa.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil. Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.