Soprana Daniela Vlădescu: “Dobrogea este speranţă, pentru că are toate atuurile pentru a fi respectată în lume. Vreau ca Dobrogea să fie iubită”

0
319

Soprana Daniela Vlădescu, managerul Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovki” din Constanţa, vrea ca Dobrogea să fie iubită şi respectată, fiind un model de ecumenism. Soprana îşi doreşte ca Dobrogea să fie în percepţia tuturor ca un ţinut al bucuriei, al bogăţiei, al respectului şi al vieţii frumoase.

La zi aniversară doresc să spun câteva cuvinte despre Dobrogea. Dobrogea, ţinutul mirific care se desfăşoară între Dunăre şi Marea Neagră, Dobrogea care este tărâmul armoniei între 18 naţii, înseamnă istorie, înseamnă cultură, înseamnă bogăţie, înseamnă ieşire în lume, înseamnă convieţuire paşnică. Cei peste 1 milion de locuitori ai acestei zone binecuvântate se respectă reciproc, îşi respectă cultura, îşi repsectă credinţa, îşi respectă tradiţiile şi obiceiurile. Pentru mine, Dobrogea este un model de ecumenism. Aici s-au construit biserici ortodoxe, biserici catolice, moschei, sinagogi. Foarte rar am întâlnit în România o comuniune atât de legată şi atât de sinceră între oameni. Dobrogea este pentru toţi un exemplu de rezistenţă, pentru că a trecut prin multe orânduiri, a trecut prin multe conduceri, a trecut prin perioade în care era una dintre cele mai frumoase zone de turism a Europei“, a declarat soprana Daniela Vlădescu.

Dobrogea a trecut şi “prin puţin regres, pentru că nu a fost iubită aşa cum a meritat şi populaţia nu a fost respectată aşa cum a trebuit“, mai susţine soprana. “Dobrogea este speranţă, pentru că are toate atuurile pentru a fi respectată în lume, pentru a fi bogată în continuare şi pentru a fi iubită în continuare şi pentru ca lumea care se îndreaptă către aceste ţinuturi să se întoarcă şi să se reîntoarcă în fiecare an cu bucurie şi cu respect. Vreau să urez “La mulţi ani!” acestor meleaguri fermecătoare. Vreau ca Dobrogea să fie iubită şi respectată. Vreau ca poporul care trăieşte aici şi a ştiut să trăiască în armonie şi în respect să primească la rândul lui respect şi armonie. Aş dori ca Dobrogea să fie în percepţia tuturor ca un ţinut al bucuriei, al bogăţiei, al respectului şi al vieţii frumoase. La mulţi ani, Dobrogea“, este mesajul sopranei Daniela Vlădescu cu prilejul Zilei Dobrogei.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.