Spectacol unic, în week-end, la Constanța

0
111
Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Foto: Alexandra VASILE

Asociația SINE QUA NON organizează, sâmbătă, 4 decembrie 2021, spectacolul PORȚI DESCHISE CĂTRE CIVILIZAȚII. TOMIS – CONSTANȚA MMXXI. Scopul acestui proiect este de a promova istoria Constanței și a Dobrogei, dar și a istoriei românilor din toate provinciile istorice românești.

Evenimentul se va desfășura la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“, începând cu ora 19.00. Un spectacol unic, susținut de Orchestra Simfonică București și actori, o descriere muzicală și un recital teatral despre evoluția municipiului Constanța în peste două milenii și jumătate. 

Cu această ocazie, de la ora 18.30, va fi vernisată expoziția „Tomis – Constantiana – Kustendje – Constanța“, organizată de cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc. În cadrul său, vor fi prezentate imagini ale Constanței din toate perioadele sale istorice.

Sâmbătă, începând cu ora 18.00, va avea loc și o lansare de carte: volumul „Porți deschise către civilizații. Tomis – Constanța MMXXI“, coordonat de cercetătorii științifici dr. Cristina Talmațchi, dr. Lavinia Dumitrașcu, dr. Sorin Marcel Colesniuc, dr. Gabriel Talmațchi. Acesta include comunicările susținute la simpozionul cu același nume, desfășurat în prima parte a proiectului, în luna august a.c.

Menționăm că la toate activitățile cuprinse în proiectul culturalpot participa gratuit, în limita locurilor disponibile, toate persoanele interesate de istoria și patrimoniul cultural constănțean care pot prezenta Certificat verde: persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală în ultimele șase luni. Vă rugăm să vă rezervați locul gratuit la spectacol pe www.bilet.ro.

PORȚI DESCHISE CĂTRE CIVILIZAȚII. TOMIS – CONSTANȚA MMXXI este organizat de Asociația Sine Qua Non, cu susținerea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, şi finanţat de Primăria Municipiului Constanţa.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.