Spital special pentru bolnavii de COVID, construit în numai trei luni la Madrid

0
289
Un spital nou, dedicat bolnavilor de COVID, a fost inaugurat de președintele regiunii Madrid, Isable Díaz Ayuso, la Valdebebas, în capitala spaniolă - Foto: Profimedia

Un spital pentru pacienții infectați cu noul coronavirus a fost inaugurat la Madrid. Noua unitate medicală, „Sora Isabel Zendal”, a fost construită în cartierul Valdebebas, în doar trei luni, și va avea o capacitate totală de 1.056 de paturi, dintre care 48 de terapie intensivă.

Momentan, a fost deschisă o singură aripă a spitalului, unde există 240 de paturi. Spitalul a costat 100 de milioane de euro, iar factura a crescut față de cât era prevăzut inițial din cauza accelerării lucrărilor.

Mulți spanioli spun că ar fi fost mai bine ca banii să fie folosiţi pentru salarii și suplimentarea locurilor de muncă în spitalele deja existente. De altfel, politicienii care au inaugurat spitalul au fost întâmpinați de protestatari din domeniul medical care aveau pancarte prin care cereau să fie ajutați cu forțe suplimentare calificate. Lipsa de doctori și de personal sanitar a fost acoperită în ultimul timp cu voluntari. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.