Spitalul de Boli Infecțioase, luat cu asalt de constănțeni: se prezintă cu meningite virale și bacteriene, enterocolite bacteriene sau virale

0
371

Ne aflăm în sezonul rece, sezonul virozelor și a răcelilor, astfel că spitalele sunt luate cu asalt, mai mult sau mai puțin de adulți, dar mai ales de copii. Să nu uităm însă și de virusul Sars-Cov-2, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 215 cazuri de infectare, la nivel național – ce-i drept, un număr mic comparativ cu cel raportat anul trecut, în aceeași perioadă.

Autoritățile informează și că au fost efectuate 865 de teste RT-PCR (645 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 220 la cerere) și 5.762 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.618.262 teste RT-PCR și 12.067.098 teste rapide antigenice.

La nivelul județului Constanța au fost înregistrate 17 cazuri de infectare de virusul Sars-Cov-2, incidența ultimelor două săptămâni fiind de 0.24 la mia de locuitori.

Pentru a afla care este situația în municipiul Constanța, având în vedere sezonul în care ne aflăm și faptul că cei mici sunt mult mai predispuși la viroze și răceli, Focus Press a contactat directorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, dr. Claudia Cambrea, care a declarat faptul că sunt multe prezentări cu boli infecțioase. În general, minorii se prezintă cu enterocolite bacteriene sau virale. Legat de cazuri de COVID-19, aceasta a spus că în spital există și persoane internate cu Sars-Cov-2: „Suntem în demersuri pentru a amenaja și câteva paturi de COVID-19 pentru copii”.

„Acum sunt în spital o varietate de boli infecțioase: meningite virale și bacteriene, adulți și copii; enterocolite bacteriene sau virale la copii: rotavirus, adenoviris; scarlatina, boala gura mână-picior,  varicela complicata cu pneumonie, herpes zoster și multe viroze determinate de rhinovirusuri – răceală comună. În spital sunt locuri, însă se aglomerează spitalul in weekend când se fac mai puține externări. În rest, este un rulaj permanent al cazurilor”, a declarat dr. Claudia Cambrea, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Din fericire, până la acest moment nu s-au înregistrat cazuri de gripă, mai adaugă dr. Claudia Cambrea, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase.

Răceala comună este o infecție virală, de obicei inofensivă, a nasului și a gâtului. Majoritatea oamenilor se recuperează într-o săptămână, însă simptomele pot dura mai mult la persoanele care fumează. Semnele și simptomele apar, de obicei, la una sau trei zile după expunerea la un virus, pot varia de la o persoană la alta și pot include: nas înfundat, durere în gât, tuse cu sau fără expectorație, cefalee ușoară, strănut, febră, stare generală de rău. Febra mai mare de 38,5 grade C, care durează mai mult de cinci zile, dificultățile de respirație, wheezingul și migrenele puternice trebuie să aducă pacientul la medic.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.