Spitalul de Pneumoftiziologie vrea să cumpere echipamente și materiale pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale

0
199
Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanța. FOTO Alexandra VASILE

Consilierii județeni au aprobat marți, 22 noiembrie a.c., proiectul „Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța“.

Rata infecțiilor nosocomiale în spitalul din Palazu Mare este de 1,37%: rata infecțiilor Clostridium dificile este de 1,23% și cea a infecțiilor cu microorganisme MDR de 0,04%.

Unitatea medicală intenționează să depună, în vederea finanțării, proiectul de achiziționare echipamente și materiale pentru reducerea ratei infecțiilor nosocomiale, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Valoarea totală a acestuia este de 20.073.428,44 lei (TVA inclus), iar cofinanțarea este de 0%. Cheltuielile conexe ce vor apărea pe durata implementării proiectului vor fi acoperite din bugetul spitalului.

CJC și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța au încheiat un acord de parteneriat pentru depunerea și implementarea proiectului, iar consilierii județeni l-au aprobat în ședința ordinară de marți, 22 noiembrie a.c.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.