Stadiul investițiilor în două drumuri importante din județul Tulcea: spre Niculițel și spre Enisala

1
2156
Reabilitarea drumului spre Enisala. FOTO CJ Tulcea

La Tulcea au avut loc două conferințe de presă în care a fost prezentat stadiului investițiilor europene pentru modernizarea drumurilor Enisala – Babadag – Slava Rusă, respectiv traseul Niculițel și Turda – Sarichioi. Ambele drumuri, spun autoritățile, vor fi gata până la sfârșitul acestui an.

Proiectul „Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul Enisala – Babadag – Slava Rusă” are o valoare de 31 de milioane de lei și o durată de 37 de luni. Proiectul propune reabilitarea structurii rutiere, dimensionată astfel încât să respecte condițiile impuse de standardele în vigoare, corectarea elementelor geometrice în plan și în profil longitudinal, scurgerea si evacuarea apelor pluviale, încadrarea platformei pentru clasa tehnică IV, marcarea și semnalizarea rutieră și de informare, consolidare și reabilitare Pasaj Superior peste CF Tulcea – Constanța.

La momentul de față, lucrările sunt gata în procent de 65%, urmând a fi executate investiții pentru amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale, a șanțurilor și rigolelor pentru scurgerea apelor, pentru întreținerea podețelor. De asemenea, urmează a fi amplasate indicatoare, parapete, șanțuri, rigole, indicatoare, marcaje rutiere.

Proiectul „Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul Niculițel și Turda-Sarichioi“ are o valoare de 76 de milioane de lei, durata de implementare este de 34 de luni și își propune creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale situate în proximitatea coridorului TEN-T (Constanța – Tulcea – Brăila – Galați), creșterea mobilității populației și a mărfurilor din zona rurală situată pe traseul Niculițel -Turda –Sarichioi prin îmbunătățirea calității rutiere, crearea de noi facilități de acces și mobilitate prin modernizarea de stații pentru pasageri, creșterea gradului de siguranță în trafic prin investiții destinate siguranței rutiere. Până la momentul de față, lucrările sunt finalizate în procent de 57%.

C.S.

1 COMENTARIU

  1. Acolo sunt interesele de clan ale șefilor de la CJ Tulcea.In rest Dumnezeu cu mila și oamenii trăiesc cu frică că nu or să mai poată merge să cumpere o pâine sau să vină salvarea de urgența , Fapt podului de peste Canal 36 , Șos județeană Tulcea – Chilia , stă să cadă.Zilnic trec tiruri de peste 20 tone cu aprobarea……șefilor
    CJJ. când acolo au restricții de 7 tone.Drumul T.Vladiniresc Chilia este varză,anul trecut firmele autorizate de către….CJ.au rupt pur și simplu cu utilajele drumul și acum este 90/ procente distrus Scuze se găsesc pt repararea și întreținerea acestui drum…..NU se vrea de la conducerea CJ în frunte cu prefectul .
    Oamenii preferă să meargă cu vaporul sau pe camp decât pe așa zisul drum.CINEVA are interesul ca zona ( UNICA in Delta Dunării accesibilă cu mașina ) să fie jos la mana lor și a primarului PSD din zonă.Este drum strategic și de frontieră….orice scuze au cei de la județ sunt …nule.Afaceri cu firmele clientelei de partid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.