Starea de alertă ar putea fi prelungită; premierul a anunțat că nu vor fi și alte restricții

0
365
Ludovic Orban

Primul ministru, Ludovic Orban,  a anunţat, luni, că există posibilitatea prelungirii stării de alertă, după datade 15 august, dacă situația nu se va ameliora în privința creșterii  numărului persoanelor infectate cu SARS COV-2. Orban a dat, totuși, asigurări că nu vor fi aplicate restricţii suplimentare în aşa fel încât să nu fie afectată economia.

Orice decizie va ţine cont de contextul epidemiologic pe baza datelor pe care le avem până astăzi. Dacă nu apăr ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil atunci vom prelungi starea de alertă”, a explicat Ludovic Orban.

Întrebat dacă Guvernul ia în calcul modificarea restricţiilor aplicate teraselor, premierul a afirmat că au existat solicitări în acest sens.

“În momentul de faţă nu analizăm nicio restricţie şi nu ne dorim impunerea nici unei alte restricţii. Am mai adoptat două măsuri – limitarea programului la terase şi portul măştii în spaţiile aglomerate unde nu e posibilă păstrarea distanţei. Sunt singurele restricţii şi ele nu afectează desfăşurarea activităţilor economice.

Obiectivul nostru este de a nu afecta în niciun fel economia prin măsurile pe care le luăm. Dimpotrivă, toate măsurile pe care le-am adoptat în programul de investiţii să demareze“, a spus Orban.

De precizat că starea de alertă expiră pe data de 15 august.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.