Start în proiectul european de reunire a sporturilor înrudite cu oina

0
60

Federația Română de oină în parteneriat cu Asociația Ingens Risus (România), Legaramlat NonProfit KFT (Ungaria) și Instytut Rozwoju Sportui Edukacji (Polonia) a demarat proiectul Erasmus+ “Reunirea sporturilor tradiționale cu baston și minge”, proiect ce se va derula în perioada ianuarie 2021–octombrie 2022.

“Am dat startul unui nou proiect european. Federația Română de Oină rămâne fidelă proiectelor sale, atât cele naționale cât și cele de internaționalizare.Prima activitate a fost în sistem videoconferință și a constat în stabilirea modului de implementare a proiectului și a măsurilor organizatorice pentru prima întâlnire care va avea loc în Ungaria, în perioada 18-20.02.2021”, a declarat Nicolae Dobre, președintele Federației Române de Oină.

Concret, cei 4 parteneri din Europa Centrală și de Est se vor concentra pe cercetarea  sporturilor tradiționale cu baston și minge din țările lor, vor identifica asemănările și originile culturale ale acestor sporturi și le vor promova prin acțiuni specifice în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15-25 ani. Proiectul actual analizează principalele sporturi și jocuri tradiționale bazate pe baston și minge din țările partenere și anume: oina (România), meta (Ungaria) și palant (Polonia). Aceste jocuri au reguli similare, fiind jucate folosind un băț de lemn și mingi de piele sau cauciuc. Țările sunt relativ situat în aceeași regiune a UE și, prin urmare, este interesant pentru tânăra generație să descopere ceea ce este comun.

Tudorel ENE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.