Statul a încasat peste 133 de mii de lei, prejudiciul calculat pentru țigările de contrabandă descoperite de Garda de Coastă

0
73
Țigări de contrabandă descoperite de polițiștii constănțeni - Foto: Garda de Coastă

În urma cercetărilor efectuate de către polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului de la  Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, lucrătorii din cadrul Biroul Vamal de Frontieră au calculat prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului în cazul ţigărilor de contrabandă descoperite în cursul zilei de 04 aprilie a.c. la bordul unei nave în Portul Constanţa Sud Agigea, acesta ridicându-se la suma de 133.826 lei.

În data de 06.04.2021 a fost virată în contul statului întreaga sumă.

Reamintim faptul că, în data de 04.04.2021, în jurul orei 16.00, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de frontieră Constanţa, acţionând în baza unor informaţii, au efectuat un supracontrol la o navă, sub pavilion Sierra Leone, sosită din direcţia Turcia.

În urma efectuării controlului, la care a participat și câinele poliţist Pobaza, specializat în detectare de tutun, au fost depistate, ascunse și nedeclarate, peste 9.000 de pachete cu țigarete.

La cercetări, s-a stabilit faptul că țigaretele în cauză au fost achiziționate dintr-un port de pe teritoriul Turciei, de către trei marinari (2 sirieni şi un egiptean) aflați pe nava acostată în port.

          Întreaga cantitate de țigarete,în valoare de aproximativ 182.200 lei,a fost ridicată în vederea confiscării și continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.Cercetările sunt continuatesub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.