Stelian Ion îi critică dur pe judecătorii CCR și îi acuză de dispreț față de țară

0
149
Stelian Ion

Stelian Ion, fostul ministru al Justiției, a transmis, luni seară, pe pagina sa de Facebook, că nu vor întârzia să apară efecte după ce Curtea Constituţională a afirmat că, pentru a pune în aplicare decizia recentă a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene referitoare la supremaţia dreptului european, este nevoie de modificarea Constituţiei.

“Efectele declarației Curții Constituționale privind decizia recentă a Curții de Justiție a Uniunii Europene în chestiunea supremației dreptului european nu vor întârzia să apară.Declarația CCR este nu doar o sfidare față de instanța europeană, ci un dispreț total față de soarta țării.

Chiar și în prezent, Constituția României stabilește că “prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne”. CCR, prin interpretarea că ar fi nevoie de modificarea Constituției pentru a aplica decizia CJUE, potrivit căreia judecătorii pot să nu aplice o decizie a Curții Constituționale contrară dreptului european, rămâne o instituție retrogradă, iar președintele Valer Dorneanu ne arată că poartă încă hainele comuniste și năravurile căpătate în PDSR/PSD.

Președintele Curții Constituționale își apără astfel deciziile controversate pe care le-a girat, cu încărcătură politică, și care acum vor putea fi ignorate de judecătorii români cu respect față de lege și Constituție.Drumul pe care fostul politician PSD a așezat Curtea Constituțională este periculos pentru poziția României în interiorul Uniunii Europene.Decizia CJUE trebuie respectată, fără întârziere. Dacă nu sunt făcute rapid corecturile legislative, declanșarea procedurii de infringement va deveni realitate în scurt timp“, a declarat Stelian Ion.

Curtea Constituţională a României (CCR) afirmă că decizia CJUE referitoare la faptul că judecătorii nu pot fi cercetaţi disciplinar pentru sentinţe care nu respectă decizii ale CCR, dacă acestea contravin dreptului UE, nu produce efecte în mod practic decât după revizuirea Constituţiei în vigoare, “care, însă, nu se poate face de drept“.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.