Stelian Ion, în război cu actuala conducere a Primăriei: „Vor să tragă tunuri imobiliare pe ultima sută de metri”; „Au plantat arţari, după care i-a luat domnul Felix Stroe”

0
1657

Deputatul Stelian Ion a anunţat, recent, că a depus plângere penală împotriva firmei care toaletează copacii la Constanţa, precum şi a funcţionarilor publici din cadrul primăriei, care au supravegheat ceea cel el numeşte a fi masacrarea arborilor”. Focus Press l-a invitat pe liderul USR la un interviu online, pentru a detalia această acţiune, dar şi pentru a discuta despre subiecte precum: administraţia locală, proiectele de pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe de Consiliu Local Municipal, potenţiala sa candidatură la primărie, lucrurile care îi pot fi „imputate” în campanie – ca de exemplu faptul că, într-o dispută cu un dezvoltator imobiliar, a ales să renunţe la un proces în schimbul unei despăgibiri pentru faptul că o nouă construcţie îi afecta însorirea apartamentului în care locuieşte sau că mama sa a fost anagajată la Regia de Exploatare a Domeniului Public şi Privat, precum şi alte subiecte. Vă prezentăm prima parte a interviului, urmând ca în scurt timp să publicăm şi a doua parte.

Iată câteva dintre declaraţiile deputatului constănţean:

„Sunt 41 de puncte la şedinţa de Consiliu din data de 29 aprilie. Printre cele care mi-au atras atenţia sunt cele referitoare la PUZ-uri. Este o situaţie foarte gravă la Constanţa legată de faptul că nu se respectă cele mai elementare reguli de urbanism. S-a construit haotic, s-a construit îngrămădit, s-a construit în neştire pe spaţiile verzi şi constănţenii sunt exasperaţi de acest lucru. Printre aceste PUZ-uri sunt unele care din start îţi ridică semne de întrebare (…) Este vorba despre intenţia unui investitor de a construi un bloc de 6 etaje pe taluzul Mării Negre, în zona Prelungirea Bucovinei, mai exact în zona Spitalului Militar (n.r.: Focus Press a scris despre acest bloc – iată detalii aici: https://focuspress.ro/terenul-pe-care-un-afacerist-de-top-vrea-sa-ridice-un-bloc-in-zona-sptalului-militar-face-parte-din-dosarul-retrocedarilor/) . Un bloc de 6 etaje – a se reţine că poate fi, de fapt, un bloc de 8 etaje, pentru că este o manieră pe care o întrebuinţează de multe ori investitorii: aceea de a face o mansardare cu un nivel, pe 20% din suprafaţă, care e permisă fără PUZ (…). Deci, eu când văd un P+8 în zona plajei, deja vorbim despre umbrire plajei, ceea ce mi se pare inadmisibil. Am văzut atâtea exemple în Constanţa, iar cel mai odios aş putea spune că este cel de pe strada Zorelelor, unde o distinsă doamnă Caraman cu o înaltă funcţie îm statul român (n.r.: Sirma Caraman, secretar de stat) a ridicat un bloc care umbreşte toată plaja (…)”.

„Referitor la şoseaua de coastă despre care s-a tot vorbit, am analizat şi am ajuns la concluzia că ar fi o soluţie nefastă dacă ar avea ca obiect transportul rutier. Dacă ar fi o alee de promenadă, ar fi o idee foarte bună”.

„Pe strada Unirii, pe lângă sediul Artiştilor Plastici există o suprafaţă mare de teren, sunt 9600 de metri pătraţi, şi un investitor vrea să construiască un ansamblu de locuinţe P+11, în condiţiile în care, în imediata apropiere, sunt două blocuri de P+4, cu 9 scări de bloc. Toţi locuitorii de acolo vor fi afectaţi din cauza însoririi”.

„În ultima perioadă am observat o activitate foarte consistentă a Primăriei Constanţa de a aproba pe repede-înainte sau măcar a încerca să le aprobe tot felul de PUZ-uri şi proiecte, ceea ce îmi dă de gândit, pentru că e pe final de mandat. Eu cred că vor să tragă tunuri imobiliare acum, în perioada asta pe ultima sută de metri. Am numărat vreo 83 de postări pe rubrica de dezbateri publice a primăriei referitoare la PUZ-uri şi chestiuni ce ţin de urbanism (…)”.

„Staţiunea Mamaia era o staţiune frumoasă, aerisită. (…) Cu toate aceste construcţii noi, va avea de suferit în timp şi turismul, pentru că staţiunea se va urâţi şi nu va mai fi aşa de atractivă. (…) Când se construieşte aşa, în neştire, oamenii văd şi nu îţi mai vin a doua oară”.

„Putem reda o faţă frumoasă a Constanţei. Dar, sunt lucruri, să fim foarte sinceri, şi cicatrice, care vor rămâne: blocurile alea construite pe plajă, pe alea nu le poţi rade, că vii tu primar. (…)”.

„Când s-a construit City Park, au spus că vor face patinoare. Până la urmă, au făcut, după 15 ani. Dar spuneau că va fi o zonă verde şi că vor planta în altă parte. Au plantat în altă parte, pe Termele Romane, spre Poarta 1, nişte arţari. Au crescut arţarii ăia viguroşi, după care i-a luat domnul Felix Stroe şi i-a replantat la RAJA (…)”.

Declaraţiile complete ale acestei prime părţi din interviu le puteţi urmări în materialul VIDEO. În partea a doua veţi afla ce spune despre candidatura la Primăria Constanţa, dar nu numai!

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.