Stelian Ion, ministrul Justiției: „Suntem la limita noțiunii de durată rezonabilă de soluționare a dosarului 10 august”

0
33
Stelian Ion

Ministrul Justiției, Stelian Ion a explicat printr-o postare în mediul online faptul că, în acest moment dosarul 10 august este redeschis și se află la Înalta Curte de Casație și Justiție. Totodată ministrul spune că acest dosar se poate soluționa, pentru că se află la limita noțiunii de durată rezonabilă:

Am așteptarea unei anchete corecte, rapide și în urma căreia să aflăm adevărul foarte clar în dosarul 10 august. Cred că suntem la limita noțiunii de durată rezonabilă de soluționare a acestui dosar. Trei ani de zile în care opinia publică a așteptat o soluție în acest caz reprezintă o perioadă lungă de timp și există o dezamăgire legată de faptul că s-a poticnit acest dosar.

În acest moment, dosarul este redeschis și se află la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă solicitări prin care se cere să se constate că s-a tergiversat soluționarea dosarului.

Dacă instanța va considera că s-a depășit durata rezonabilă, se va stabili o bornă în timp până când ar trebui să se finalizeze acest dosar.

Am convingerea că dosarul 10 august nu va avea soarta altor dosare, precum al Mineriadei sau al Revoluției, și vom putea afla curând adevărul”, se arată în postarea ministrului Justiției, Stelian Ion.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.