Stelian Ion susține că nu va primi pensie specială: “Parlamentarii USR au confirmat demisiile”

0
434
Stelian Ion-ministrul Justiției

Toți parlamentarii U.S.R., inclusiv deputatul de Constanța Stelian Ion, și-au depus demisiile pe 24.11.2020, pentru a nu beneficia de pensii speciale. Demisiile urmau să intre în vigoare vineri, 18.12.2020, dar în spațiul public au apărut acuzații că aceștia nu le-au mai confirmat, ieri, în plen, așa că vor beneficia de indemnizația pe care au hulit-o atât de mult. Stelian Ion afirmă, însă, contrariul.

U.S.R. a promovat în Parlament un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, dar acesta nu a trecut de plen. Așa că marți, 24.11.2020, toți parlamentarii U.S.R. și-au înaintat demisiile, pentru a nu beneficia de această indemnizație, neavând un mandat întreg de senatori sau deputați.

Iată ce declara atunci Stelian Ion, deputatul U.S.R. de Constanța, pentru Focus Press: „Am luptat împotriva pensiilor speciale patru ani de zile în Parlament, ar fi culmea să beneficiem tocmai noi, parlamentarii U.S.R., de ele. Am promis că ne vom da demisia înainte de sfârșitul mandatului, pentru a nu încasa această pensie, exact asta facem. Mâine (24.11.2020 – n.r.) ne depunem demisiile. Unii doar vorbesc, trâmbițează, se luptă cu pensiile speciale, dar le doresc și sabotează proiectele de eliminare a acestora, se luptă cu politizarea instituțiilor, dar odată ajunși la putere, își bagă membrii de partid fără nicio pregătire peste tot. De asta progresăm cu viteza melcului, pentru că este multă ipocrizie și impostură în politica românească, la cel mai înalt nivel. Iar asta încercăm noi să schimbăm, să dispară prăpastia dintre vorbe și fapte“.

Demisiile trebuie să intre în vigoare vineri, 18.12.2020, dar au apărut acuzații în spațiul public potrivit cărora acestea nu au fost confirmate, ieri, în plen, așa că nu vor intra în vigoare, deci parlamentarii U.S.R. vor beneficia de indemnizația pe care au hulit-o atât de mult.

„Azi (miercuri, 16.12.2020 – n.r.) a expirat mandatul parlamentarilor. Ați auzit ca U.S.R.-iștii să fi confirmat plenului că își mențin demisia? Nu, normal. Că demisia de principiu și-au dat-o cu circul de rigoare. Acum o lună au scris că produce efecte poimâine, pe 18. Adică este degeaba, pensie specială vor lua“, menționau adversarii politici.

Contactat de Focus Press, deputatul U.S.R. de Constanța Stelian Ion a declarat, însă, contrariul. „Am confirmat demisia în plen, de mâine (18.12.2020 – n.r.) nu mai sunt deputat. Nu voi încasa pensie specială, de aia am și demisionat. Va fi un mandat incomplet, deci nu voi avea dreptul la această indemnizație. Declarațiile de care vorbiți sunt făcute cu rea-credință“, a explicat parlamentarul.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.