Străzile din comuna Mihail Kogălniceanu vor fi asfaltate

0
239
Imagine din comuna Mihail Kogălniceanu

Administrația locală din comuna Mihail Kogălniceanu are în implementare mai multe proiecte de dezvoltare pe care le-a atras, în ultimii patru ani, pe fonduri europene. Valoarea proiectelor pe fonduri europene se ridică la suma de 10 milioane de euro.

Primăria Mihail Kogălniceanu intenționează să asfalteze toate drumurile din comună, fiind depusă la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța documentația necesară în implementare proiectului.

Instituția abilitată de mediu decide că nu este necesară evaluarea impactului asupra mediului în cadrul deciziei de încadrare a obiectivului de investiție. Prin implementarea proiectului, străzile din comuna Mihail Kogălniceanu vor fi modernizate. În prezent străzile sunt la nivel de asfalt, pietruite sau de pământ și se află într-o stare avansată de degradare. În profil transversal nu au o configurație clară. Datorită stării tehnice precare a părții carosabile viteza de deplasare a autovehiculelor este redusă. Ținând cont de starea actuală a drumurilor, pentru stoparea fenomenului de degradare cât și pentru îmbunătățirea capacității portante se impune necesitatea începerii lucrărilor de modernizare a străzilor.

Traseul proiectat, în lungime totală de 12.93 km, se suprapune în totalitate pe traseul existent. Suprafața afectată de lucrări este de 85 350 mp.

Precizăm că în anul 2020 au fost asfaltate 5.6 km de drumuri agricole de exploatare, 1.2 km de drumuri comunale, iar alte 6,84 km de drumuri comunale, sunt în execuție, investiția fiind finanțată deja.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.