Străzile Poporului, Ion Rațiu și Nicolae Iorga devin străzi cu sens unic

6
3199
Intersecția străzii Nicolae Iorga și bulevardul Tomis. FOTO Primăria Constanța

Primăria Municipiului Constanța anunță că în viitorul apropiat va pune în practică un proiect de resistematizare rutieră în zona centrală a orașului care are drept obiectiv descongestionarea traficului rutier și îmbunătățirea mobilității urbane durabile.

Mai precis, traficul rutier va fi resistematizat pe străzile Nicolae Iorga, Ion Rațiu și Poporului. Reprezentanții Primăriei Constanța sunt de părere că astfel, se va evita blocarea circulației rutiere în intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga și în zona Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Țițeica”.

Traficul rutier va fi fluidizat la intersecția Victoria, prin interzicerea virajului la stânga de pe bulevardul Tomis pe strada Ion Rațiu. De asemenea, se va reduce ambuteiajul format la intersecția străzii Ion Rațiu cu bulevardul Mamaia și strada Mircea cel Bătrân, prin crearea a 2 benzi cu sens unic pe fiecare arteră rutieră.

Condițiile de trafic rutier de pe bulevardele Mamaia și Tomis vor fi îmbunătățite prin reducerea valorilor de trafic. Mai mult, în prezent, sunt propuse spre avizare două proiecte care presupun crearea de zone de parcare pe străzile adiacente situate în zona delimitată de strada Ion Rațiu și strada Soveja și în arealul cuprins între strada Poporului, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Mamaia. Se va putea parca pe ambele laturi ale străzii, fără ca circulația rutieră să fie obstrucționată.

Totodată, proiectul de resistematizare rutieră va facilita dezvoltarea unei rețele integrate de piste de biciclete în municipiul Constanța.

Străzile Nicolae Iorga, Ion Rațiu și Poporului vor beneficia de piste de biciclete, care vor fi amenajate pe o singură parte a străzii. În acest fel, pistele de biciclete de pe bulevardele Tomis și Mamaia vor fi conectate pentru a oferi trasee mai lungi celor care utilizează vehiculele pe două roți și se va realiza legătura între căile de rulare amenajate pe cele două tronsoane ale bulevardului Mamaia, cel reabilitat care este cuprins între strada I.G. Duca și strada Mircea cel Bătrân și tronsonul delimitat de strada Mircea cel Bătrân și strada Soveja care urmează să fie modernizat.

Pentru ca aceste soluții să fie implementate, în perioada următoare traficul rutier din zona centrală va fi resistematizat astfel:

 • strada Nicolae Iorga devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu spre bulevardul Mamaia;
 • strada Ion Rațiu devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Mamaia spre bulevardul Tomis;
 • strada Poporului devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Tomis spre strada Mihai Viteazu.

Aplicarea acestor măsuri va asigura fluidizarea traficului rutier din zonele intens circulate și implicit, reducerea poluării. Proiectul a fost aprobat în cadrul Comisiei de Circulație și urmează să primească avizul I.P.J. Constanța- Serviciul Rutier

6 COMENTARII

 1. Eu cred ca nu sunt normali! Nu cred ca cine a propus asta este din Constanta. Eu locuiesc in zona Trocadero cu iesire din parcare pe str. Movila si apoi in Poporului. Cum sa ocolesc ca nebuna atat de mult daca tr sa ajung pe str.Ion ratiu colt cu Bvd Mamaia? Cum.puteti sa faceti.strazi cu unic sens cand nu aveti poaibilitatea sa faceti asta pe doua strazi perfect paralele? Una este situatia Bvd Tomis cu Mircea si una este Poporului cu Ion Ratiu. Se gandeste oare inainte sa se propuna si sa se puna in aplicare ceva? Ori aveti intelegeri cu statiile peco ca sa vina.lumea mai des sa alimenteze? Va dati seama cat timp.se pierde print-o ocolire a atator strazi? Orice modificare se face ptr a fi utila nu ptr a consuma inutil prin statul si ocolitul in trafic a timpului care este si asa insuficient. Nu vad nimic gandit in tot acest schimb, pur si simplu sa nu zica lumea ca nu faceti.nimic ati venit cu idei aparute din povesti. Sunt scarbita ca in loc sa se ajute cetateanul mai.mult il zapaciti. Biciclete nw trebuie. La vantul care bate in Constanta, bicicleta ne trebuie. Doamne!

 2. Eu cred ca nu sunt normali! Nu cred ca cine a propus asta este din Constanta. Eu locuiesc in zona Trocadero cu iesire din parcare pe str. Movila si apoi in Poporului. Cum sa ocolesc ca nebuna atat de mult daca tr sa ajung pe str.Ion ratiu colt cu Bvd Mamaia? Cum.puteti sa faceti.strazi cu unic sens cand nu aveti poaibilitatea sa faceti asta pe doua strazi perfect paralele? Una este situatia Bvd Tomis cu Mircea si una este Poporului-Ion Ratiu cu Iorga. Se gandeste oare inainte sa se propuna si sa se puna in aplicare ceva? Ori aveti intelegeri cu statiile peco ca sa vina.lumea mai des sa alimenteze? Va dati seama cat timp.se pierde print-o ocolire a atator strazi? Orice modificare se face ptr a fi utila nu ptr a consuma inutil prin statul si ocolitul in trafic a timpului care este si asa insuficient. Nu vad nimic gandit in tot acest schimb, pur si simplu sa nu zica lumea ca nu faceti.nimic ati venit cu idei aparute din povesti. Sunt scarbita ca in loc sa se ajute cetateanul mai.mult il zapaciti. Biciclete ne trebuie. La cat bate vantu in Constanta iarna si.nu numai, bicicleta ne trebuie. Doamne!

 3. E foarte bine ! Străzile cu sens unic fluidizează traficul și produc locuri de parcare, nu mai fiți comozi ! Hai și cu Stefanita Vodă și Baba Novac între Institut și Varianta!!

  • hhahahah… bravo Andrei… cati ani ai?.. 8??.. iti face primaria loc de joaca cu plata??:)))).. sa iti parchezi cotetzul in fata casei… aaa si o sa fie cu plata… adica toate strazile or sa fie cu plata…. eu sustin aceasta revolutie agrara..pardon ..rutiera… industrie nu avem…turism nici atata… traiasca SATUL CONSTANTA…

 4. In restul lumii s-au inventat de aproape un secol studiile de trafic. De vreo 20 de ani ele se fac deja din aer si se prelucreaza cu aplicatii bazate pe inteligenta artificiala.
  Noi nu avem dom’le nevoie de asa ceva! Nuuuu.

  • Sistematizarile astea cu sens unic sunt facut probabil de o firma din Oradea sau Brasov, care habar nu are de cum se circula in Constanta. Se uita pe google maps si zice … aici merge un sens unic. Uitand dau ne stiind de fapt utilitatea strazii respective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.