Sudul litoralului se schimbă la faţă: mai multe hoteluri au noi proprietari, iar alte unităţi de cazare sunt în construcţie

0
2844

În staţiunile din sudul litoralului se lucrează intens, de ceva vreme, pe două fronturi: pe de o parte, se construiesc noi unităţi de cazare sau se reabilitează unele deja existente, iar de cealaltă parte – Primăria Mangalia a demarat o serie de lucrări de reamenajare a aleilor pietonale, a falezelor şi iluminatului public.

În Olimp, spre exemplu, au fost autorizate, încă din 2018, iar acum au demarat lucrările, pentru  S+p+1E, pensiune camping olimp P+2-3E, pensiune P+1E, imobil S+D+P+1E . În 2019, Primăria Mangalia a mai emis autorizaţii pentru construcţia unei vile turistice D+P+1E, 4 construcţii uşoare parter şi apart-hotel D+P+3E-4Retras. În această zonă a litoralului românesc deţine un teren şi fiica lui Dinu Patriciu, iar din informaţiile vehiculate, aceasta ar urma să construiască un resort de lux, însă momentan nu a depus documentaţia la primărie.

Tot ca dovadă că sudul litoralului se pregăteşte pentru un nou look şi o nouă abordare, mai multe unităţi hoteliere din Neptun-Olimp şi-au schimbat în perioada 2018-2019 patronatele. Hotel Slatina, Complex Oltenia, Hotel Romanţa, Hotel Prahova, Hotel Clăbucet, Hotel Caraiman, Hotel Terra – toate acestea au fost vândute în ultimii 2 ani, iar noii proprietari le-au renovat sau urmează să le renoveze pentru a le redeschide. Acestora li se adaugă Amfiteatru-Panoramic-Belvedere, achiziţionate de afaceristul Mohammad Murad, care speră să redeschidă unităţile, după renovare, în această vară. 

De vânzare este şi celebrul hotel Neptun, care în prezent se negociată la circa 4-5 mil euro.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.