SURSE. UPDATE. PSD a pierdut trenul: Cîțu vrea să negocieze cu USR ca să fie, iar, premier

0
404
FOTO: Agerpress

Președintele PNL, Florin Cîțu, a renunțat la negocierile cu PSD pentru formarea noului Guvern, din cauza revendicărilor acestora, potrivit unor surse liberale. Astfel, își dorește refacerea coaliției cu USR, dar tot cu el premier.

Deoarece președintele PSD, Marcel Ciolacu, a continuat să ceară ca noul premier să fie social-democrat, pentru că partidul are cei mai mulți parlamentari, Florin Cîțu ar fi renunțat să mai negocieze cu PSD pentru formarea noului Guvern.

De altfel, aceasta ar fi fost și condiția pe care le-a impus-o președintele Klaus Iohannis liderilor PNL miercuri seară: de a menține funcția de prim-ministru.

Joi seară, președintele Klaus Iohannis a declarat de la Cotroceni: „Din păcate, ultima propunere nu a întrunit număr suficient de posibile voturi în Parlament și, astfel, Guvernul Ciucă nu s-a mai prezentat în Parlamentul României.

Între timp, partidele au reluat discuțiile între ele, un lucru foarte bun. Este foarte clar că încercările de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate și, în consecință, nu pot să accept, în continuare, astfel de abordări.

În concluzie, voi aștepta cu consultările formale până când, din discuțiile dintre partide, se cristalizează o majoritate, o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un Guvern.

Abia atunci, când această majoritate va fi asumată, voi convoca consultări pentru formarea noului Guvern“.

Adică întâi să se descurce Cîțu cum o putea, să rezolve odată problema majorității, și apoi nominalizează el ce consideră că e mai bine.

Potrivit unor surse liberale, președintele PNL vrea, acum, refacerea coaliției cu USR și revenirea sa în funcția de premier. Deși chiar USRiștii au inițiat moțiunea de cenzură pentru înlăturarea sa din funcția de prim-ministru.

Reamintim că liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că partidul va propune un premier președintelui Iohannis.

UPDATE. După consultările cu PSD, Florin Cîțu a declarat că a existat o bună primă discuție, în care s-au discutat proiecte, obiective, pentru rezolvarea crizei politice, găsind multe lucruri care unesc PNL și PSD: criza de sănătate, de energie, nevoia de o guvernare stabilă etc. Adică PSD nu mai este dușmanul națiunii, nu mai este un partid toxic, după cum declara cu puțin timp în urmă, și acum PNL nu negociază cu PSD împotriva românilor, deși asta spunea când USR a semnat moțiunea PSD.

Culmea, miercuri, tot președintele PNL preciza, după întâlnirea cu Dacian Cioloș, că sunt șanse mari să se refacă coaliția de guvernare, că au avut o întâlnire foarte bună, care a semănat foarte mult cu o terapie de grup. Deși le arunca cuvinte grele USRiștilor până de curând, deoarece au ieșit de la guvernare și i-au cerut demisia, lucru care s-a și întâmplat.

Astfel, Cîțu ține în șah ambele partide și negociază fără să mai conteze ce declara cu puțin timp în urmă, urmând să câștige cei care îl acceptă ca premier. Căci așa vrea conducerea partidului, nu el! Pentru binele românilor, desigur.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.