Sute de constănțeni l-au aplaudat pe Smbatyan. Profesorul din Odesa a făcut spectacol în Constanța

0
444

Reprezentantul comunității de armeni din orașul Odesa, Jan Smbatyan : „Le doresc doamnelor să fie fericite”

“În sufletul tău, femeie, s-au ascuns anotimpurile. Florile primăverii s-au împodobit în nuanțele curcubeului. În ochii tăi s-au oglindit stelele universului. Luna a zâmbit viselor rătăcite peste taina nopții”. Pentru a arăta lumii că în Dobrogea multiculturalitatea este la ea acasă, Uniunea Armenilor și Comunitatea Elenă au organizat sâmbătă, 7 martie, un spectacol special cu ocazia Zilei Internaționale a Femii. Spectacolul de sâmbătă, organizat la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”, a reprezentat un omagiu adus femeii: mamă, fiică sau bunică. Un omagiu adus iubirii pentru frumos, pentru muzică, pentru dans. Ansamblul de dansuri “Nairi” a strălucit prin grație, dăruire și profesionalism, sub îndrumarea Angelicăi Terzian, printr-un program de dansuri tradiționale de o înaltă ținută artistică.

 “Mesajul comunităților reunite, pentru că acesta a fost planul nostru de câțiva ani, să facem evenimentele împreună, presupune ca anul viitor pe lângă armeni și greci să mai fie și câteva etnii aici pe scenă. Noi am dat tonul. Vă spunem “La mulți ani!”. Acesta este principalul mesaj”, a declarat președintele comunității Armene, dr. Liviu Merdinian

Comunitatea  Elenă a dorit și ea să transmită un mesaj reprezentantelor sexului frumos. “Nu avem tort. Nu suflăm în lumânări. Spunem doar “La mulți ani!” iubitelor noastre mame. Femeia reprezintă pentru majoritatea celor din sală ceea ce iubim de la naștere. Încercăm să facem tot ce putem mai bine, cu resursele limitate pe care le avem. Sperăm ca în viitorul apropiat să ne descurcăm puțin mai bine. Pentru ziua de 8 Martie vă dorim un călduros “La mulți ani!” și să ne ajute Dumnezeu să ne întâlnim din ce în ce mai des”, a declarat Anton Antoniadis, președintele Comunității Elene.

Surpriza oferită invitaților a venit din partea reprezentantului comunității de armeni din orașul Odesa, Jan Smbatyan. Membru al Centrului Cultural Armean, fost solist al Teatrului Național Academic Armean de Operă și Balet Alexandru Spendiaryan, câștigător la mai mult de 15 concursuri de canto, momentan profesor de canto academic, Smbatyan a încântat publicul constănțean cu piese populare armenești. “Dați-mi voie să felicit pe toată lumea și vreau să mulțumesc organizatorilor Uniunii Armene și Uniunii Elene pentru această minunată invitație. Felicit toate  doamnele cu ocazia Zilei de 8 Martie. Le doresc  doamnelor să nu le lipsească niciodată zâmbetul de pe buze și să fie fericite”, a transmis profesorul de canto celor prezenți în sală.

Ansamblul ELPIS şi cunoscutul Florian Jurcă au uimit publicul

De la minunatul eveniment nu a lipsit nici ansamblul Comunității Elene “ELPIS”,  membru al Consiliului Internațional al Dansului CID Unesco, coordonat de instructorul Teodora Parlea. Membrii ansamblului şi-au arătat talentul şi dragostea pentru dansul grecesc. Aceşti tineri talentaţi doresc să păstreze tradiţiile şi să promoveze dansurile grecești, ducând numele Comunității Elene „ELPIS” chiar şi peste hotare. Cunoscutul artist Florian Jurcă a încântat sufletele constănțenilor. Artistul a transmis tuturor sărbătoritelor un călduros “La mulți ani!, dar și să fie iubite: “Să aveți parte de dragoste, de apreciere și de respect”.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.