Sute de mii de butași de plopi și salcie pregătite de pădurarii din Ocolul Silvic Măcin pentru împăduriri

0
110
Se pregătesc butașii pentru împăduriri. FOTO Romsilva

La Pepiniera Silvică Rachelu, administrată de Ocolul Silvic Măcin, se produc în această primăvară circa 360.000 butași de plop euramerican, plop alb și salcie, necesari lucrărilor de împăduriri derulate de Direcția Silvică Tulcea și alte unități ale Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Producerea puieților de salicacee se face exclusiv pe cale vegetativă, prin butășire pentru plopul euramerican și salcie selecționată și semănături pentru plopul alb.

Pepiniera Silvică Rachelu are suprafața de 27,5 hectare și este localizată în partea de nord a județului Tulcea, în zona de incintă silvică și agricolă a localității Rachelu.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva produce anual în cele 7 pepiniere centrale și 580 de pepiniere silvice ale ocoalelor silvice circa 40 de milioane de puieți forestieri, din 60 de specii, și peste 1,2 milioane de puieți ornamentali, din peste 250 de specii.

Romsilva va planta în cursul campaniei de împăduriri de primăvară circa 20 milioane de puieți forestieri, regenerând natural 6.015 hectare fond forestier și împădurind alte 3.115 hectare, iar pe 1.439 hectare vor fi efectuate lucrări de completări și pe alte 132 de hectare, în care plantațiile au fost afectate de calamități, vor fi efectuate lucrări de refacere.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.