Taluzul dinspre plaje, în pericol de prăbușire?

0
233

Taluzul dinspre plajele din Constanța a fost igienizat și se caută soluții pentru protecția împotriva eroziunii acestuia.

Echipele Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța, împreună cu beneficiarii ajutorului social și persoanele care prestează muncă în folosul comunității au lucrat, în utima perioadă, la igienizarea spațiilor verzi în zona delimitată de Portul Tomis și plaja Modern. S-au strâns sute de saci de gunoi, s-a curățat vegetația în exces etc.

„Vă rog să înțelegeți că acest efort nesfârșit este plătit din banii noștri, ai tuturor, pentru că unii nu înțeleg că orașul nostru nu e coșul lor de gunoi. Îi rog pe toți cetățenii de bună credință să ia atitudine față de cei care nu respectă acest efort comun și să ne semnaleze ori de câte ori sunt martorii unui astfel de comportament, pentru a-i putea sancționa pe cei responsabili“, a transmis Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța .

În perioada următoare, în zonă vor fi montate banci și coșuri de gunoi.

Reprezentanții Primăriei Constanța au precizat și că s-au întâlnit cu specialiști în domeniu problema eroziunii, pentru că orice pantă este supusă unor forțe de eroziune continuă. Din cauza vegetației în exces care a dominat malurile în ultimii 20 de ani, nu s-a putut observa gradul de afectare al taluzului. Acum, nevoia de protecție împotriva eroziunii este evidentă și se caută cele mai bune soluții.

De asemenea, reprezentanții Primăriei Constanța s-au întâlnit cu operatorii economici care își desfășoară activitatea în zonă și au stabilit că, doar printr-un efort comun și o colaborare strânsă, pot împiedica transformarea taluzului, din nou, într-un focar de infecție.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.