Tătaru anunță suplimentarea numărului de paturi de Terapie Intensivă în județul Constanța

0
531

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății s-a aflat, în cursul zilei de joi, 29 octombrie a.c., la Constanța, unde a vizitat unitățile spitalicești din județ. În urma vizitei întreprinse la Spitalul Județean, acesta a susținut declarații de presă.

Printre subiectele abordate, acesta a vorbit despre situația paturilor de ATI, iar asta pentru că, la nivelul județului sunt ocupate, iar conform unui comunicat transmis de Prefectura Județului Constanța, bilanțul, din cursul zilei de miercuri, 28 octombrie a.c., este următorul:

Din cele 607 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19, acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 128 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 94 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 106 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 85 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 40 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 18 ocupate).

Nelu Tătaru anunță suplimentarea paturilor de Terapie Intensivă la nivelul județului Constanța:

În evaluarea pe care am făcut-o la Spitalul Județean vom avea o extensie de 14 paturi de Terapie Intensivă, la Spitalul de Pneumoftiziologie încă 12 paturi și la Spitalul Mangalia 7 paturi. Deci pentru Regiunea de Sud-Est o extensie de 33 de paturi pe care să le avem într-o rezervă în perioada următoare în funcție de evoluție. Nu trebuie să ne lăsăm doar în baza corpului medical, a spitalelor și a paturilor pe care le facem ca extensie. De astăzi, avem 10 paturi, aici, în Terapie Intensivă, avem deja 6 la Pneumoftiziologie și în decurs de 2 săptămâni le avem pe toate 12, săptămâna viitoare cele 7 din Mangalia sunt în funcțiune”, a declarat ministrul Sănătății.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.