Tătaru: „Unii dintre noi nu au realizat că portul unei măști poate să ne aducă o stare de liniște și nu în situația de a purta masca unui aparat de respirat”

0
130
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. FOTO Cătălin SCHIPOR

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, luni seară, 5 octombrie a.c., la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), o serie de reguli care vor fi impuse în contextul numărului mare de infectări cu COVID-19.

”A fost analizată evoluția din ultima lună și evoluția la nivel european a pandemiei de SARS-CoV-2. În urma acestei ședințe, s-au luat o serie de decizii care includ, dincolo de urmărirea și evaluarea respectării regulilor – sunt aceleași reguli pe care le-am impus la începutul acestei pandemii, odată cu relaxările sau odată cu evoluția. În toată această perioadă, și evoluția și analiza au arătat că unii dintre noi nu au realizat încă că portul unei măști poate să ne aducă într-o stare de liniște și nu în fața unei măști a unui aparat de respirat. Cred că acele reguli care se impun sau s-au impus în a fi respectate, în a limita transmiterea în comunitate și a numărului de îmbolnăviri trebuie să revină în actualitate.

Evoluția la nivel european și la nivel național ne-a arătat că suntem pe un trend ascendent, într-un context al unei luni spetembrie, grevată de reveniri la o posibilă normalitate, revenirea din concendii, redeschiderea restaurantelor, a teatrelor, a cinematografelor, începerea școlii, campania electorală și alegerile locale de pe 27 (septembrie – n.r.)”, a declarat Nelu Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.