TAXI gratuit pentru vaccinarea pensionarilor din Marea Britanie

0
197

Marea Britanie, prima țară europeană cu peste 100.000 de decese din cauza COVID-19, se apropie de alt prag psihologic: 4 milioane de cazuri de infectări. Autoritățile insistă ca britanicii să rămână pe cât posibil acasă și promit intensificarea vaccinărilor. O mulțime de inițiative particulare susțin acum campania de imunizare.

Sylvia Merrit, din Wincester, are 75 de ani și nu ar fi ajuns niciodată la un centru de imunizare, dacă nu exista organizația numită “TAXI pentru vaccin”, care i-a fost recomandată de medicul de familie. O mașină a fost la dispoziția ei pentru întreagă procedură – dar, ceea ce e la fel de important, totul a fost gratis.

De asemenea servicii beneficiază, zilnic, zeci de oameni. Organizația acționează în mai multe zone, se bazează pe serviciile taximetriștilor locali și e finanțată din donații. Banii strânși sunt folosiți în întregime pentru plata șoferilor.

Inițiativa i-a aparținut unui grup de prieteni care au început prin a crea o pagină web și au ajuns acum cunoscuți cam peste tot. Organizația e în plină dezvoltare și se bazează, spun ei, pe principiul că “ideile cele mai bune sunt, de regulă, cele mai simple”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.