Teatrele din Constanța s-au închis, dar pregătesc noi spectacole, în așteptarea scăderii incidenței cazurilor de COVID-19

0
383

Teatrul de Stat, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ și Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare“ Constanța s-au închis din cauza depășirii ratei de incidență de 3/1.000 de locuitori în municipiu. Actorii continuă, însă, repetițiile pentru noi premiere, ce vor avea loc după scăderea numărului de cazuri de COVID-19.

Deoarece rata de incidență cumulată a municipiului Constanța a ajuns la 3,5/1.000 locuitori, ca urmare a pozitivării, în ultimele 14 zile, a 1.096 de persoane, din totalul de 313.223 de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a aprobat noi măsuri preventive care au intrat în vigoare marți, 03.11.2020. Printre acestea interzicerea organizării și desfășurării activității cu public a instituțiilor de spectacole, chiar și a oricăror evenimente culturale în aer liber sau de tip drive-in.

Astfel, Teatrul de Stat, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ și Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare“ Constanța și-au închis porțile pentru spectatori cel puțin până pe 17.11.2020: până la scăderea numărul de cazuri de COVID-19, sub rata de incidență de 3/1.000 de locuitori, și o nouă hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Până atunci, actorii instituții de spectacole continuă repetițiile pentru noi premiere, ce vor avea loc când va fi permisă reluarea activității cu public.

„Am închis pentru că aceasta este hotărârea C.J.S.U. Dar noi continuăm repetițiile pentru noi producții, pe care le vom prezenta când vom putea redeschide teatrul pentru spectatori“, ne-a declarat Erwin Șimsensohn, directorul general al Teatrului de Stat Constanța.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare“ a transmis un comunicat de presă, anunțând că spectacolele programate în zilele de 07 noiembrie 2020 și 08 noiembrie 2020, de la ora 11.00, au fost suspendate, ca urmare a deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Acestea vor fi reprogramate la o dată ulterioară, imediat ce situația o va permite.

„Precizăm că activitățile interne ale instituției, realizate cu angajați proprii (repetiții cu întreg personalul artistic și de scenă, activitățile personalului tehnic, administrativ și economic) le vom continua, respectând prevederile Ordinului comun al Ministrului Culturii și Ministrului Sănătății, în vigoare la transmiterea acestui comunicat.

Deoarece dorim să fiți în continuare alături de noi, vă așteptăm să ne urmăriți in zilele de sâmbătă și duminică, ca de obicei, la ora 11.00, în on-line, pe Facebook-ul Teatrului «Căluțul de mare», unde vă vom prezenta diferite activități artistice, distractive și educative“, au transmis reprezentanții instituției de spectacole.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ a postat pe pagina sa de pe binecunoscuta rețea de socializare că au fost anulate spectacolele din cadrul Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului – Ediția a 46-a, din perioada 6-15 noiembrie 2020: Folk și vorbe de duh (06.11.2020), Don Quijote (07.11.2020), Bal Mascat (08.11.2020), Armonii muzicale în prag de toamna (11.11.2020), O noapte la Veneția (14.11.2020), Flautul Fermecat (15.11.2020).

„Toți cei care au achiziționat bilete la aceste spectacolele sunt rugați sa ia legătura cu Agenția Teatrului la numărul (0723882987), pentru programarea în vederea returnării sumelor, iar cei care au achiziționat bilete on-line, sunt rugați să trimită un e-mail la contact@entertix.ro“, se menționează în postarea instituției de spectacole.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.