Teatrul „Jean Bart“ din municipiul Tulcea își reia activitatea cu publicul

0
407
Teatrul Jean Bart din municipiul Tulcea. FOTO Cătălin SCHIPOR

După luni întregi de pauză impusă, Teatrul „Jean Bart” își redeschide porțile. Iubitorii de teatru sunt invitați vineri și sâmbătă, 5 și 6 februarie, de la ora 19:00, să vizioneze spectacolul „Angajare de clovn” după Matei Vișniec, regia Aurel Palade.

Cu o incidență sub 1,5 la mia de locuitori, tulcenii pot beneficia iar de cultură. Artiștii teatrului Jean Bart au pregătit deja prima apariție pe scenă.

Filippo (Costel Zamfir), Nicollo (Mihai Gălățan) și Peppino (Nelu Serghei) sunt trei clovni care se regăsesc în fața unui anunț de angajare. Ei sunt gata să dea totul pentru ultimul truc peste care poate cădea cea din urmă cortină. Însă amintirea gloriei trecute transformă lumea întreagă într-o feerie, într-un decor suprarealist.

„Poate am scris o piesă care va rezista în istoria literaturii române, e ultima piesă pe care am scris-o în România, eram obosit, nu mai voiam să scriu nici teatru. Este o piesă realistă din punctul meu de vedere, sunt nişte oameni vii care se întâlnesc şi discută…” spunea Matei Vișniec,

Montarea de față vine cu o nouă viziune a situațiilor scenice propuse de textul marelui dramaturg român. Cu toate acestea, coloana vertebrală a construcției dramatice rămâne neschimbată. Totul este viu și alert.

În conformitate cu hotărârile privind stabilirea restricțiilor luate pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus, asigurăm publicul tulcean că se vor lua toate măsurile de prevenție în acest sens.

Biletele se găsesc la Agenția de Bilete a Teatrului „Jean Bart”. Agenția de Bilete se deschide miercuri, 27 ianuarie 2021.

Program Agenție:

  • Miercuri, 27 ianuarie – vineri 29 ianuarie 2021, orele 14:00 – 18:00;
  • Marți, 2 februarie- vineri, 5 februarie 2021, orele 14:00 – 18:00
  • Sâmbătă, 6 februarie 2021, orele 17:00 – 19:00

Distribuția:Filippo: Costel ZamfirPeppino: Nelu SergheiNicollo: Mihai GălățanUltimul clovn: Ionel DurbalaRegia: Aurel PaladeCoregrafia: Oana Lavinia Stefan-PisarogluScenografia: Elena CozlovschiAsistent scenografie: Eli OrboceaAranjamentul muzical: Alexandru NeșMachiaj: Delia-Andreea DeakFoto: Cătălin BodeaPreț bilet: 18 lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.