Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța, închis din cauza COVID-19!?!

0
950

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța se confruntă, din nou, cu un caz de infecție a unui artist cu COVID-19. De această dată, însă, este posibil chiar să se înregistreze aici un focar, fiind demarată o anchetă epidemiologică pentru confirmarea sau infirmarea acestui lucru.

Un alt artist al Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța a fost confirmat cu COVID-19, de această dată existând, însă, posibilitatea apariției unui focar în instituția de spectacole, care este închisă în acest moment, inclusiv pentru angajați.

Potrivit unor surse din cadrul teatrului, artistul infectat cu noul coronavirus a participat la repetiții și la mai multe activități în instituția de spectacole, interacționând cu mai mulți colegi din orchestră și cor, astfel că a fost demarată o anchetă epidemiologică pentru a se confirma sau infirma existența unui focar.

Direcția de Sănătate Publică Constanța a fost informată cu privire la noul caz de COVID-19 din Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța și a început ancheta, pentru a depista dacă și alți artiști sunt infectați cu noul coronavirus, potrivit directorului executiv al D.S.P. Constanța, ec. Cristina Schipor.

Rămâne de văzut dacă va mai avea loc Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului, evenimentul anual al T.N.O.B. „Oleg Danovski“ Constanța, care trebuia să debuteze pe 31.10.2020.

Pentru moment, managerul instituției, Daniela Vlădescu, nu a putut fi contactată telefonic, respingând numeroasele apeluri venite din partea Focus Press.

Reamintim că și în luna august Direcția de Sănătate Publică Constanța a fost anunțată despre un caz de infectare cu SARS-CoV-2 a unui artist al Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, iar mai mulți angajați ai instituției de spectacole ne-au declarat că și la începutul lunii octombrie a.c. un artist a urcat pe scenă, în cazul spectacolului „Liliacul“, deși prezenta simptome specifice COVID-19. Aceștia sunt supărați deoarece conducerea teatrului nu anunță angajații atunci când apare un nou caz de infecție cu noul coronavirus, totul fiind parcă ascuns sub preș, pentru a nu se deteriora imaginea T.N.O.B. Constanța, deși sănătatea lor este pusă în pericol.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.