Temerile oamenilor de știință: Varianta de coronavirus din Africa de Sud e mult mai periculoasă decât cea din UK

0
260
Foto: Digi24: Reprezentare grafică a coronavirusului SARS CoV2. Guliver/Gettymages

Ministrul britanic al Sănătății Matt Hancock se declară „incredibil de îngrijorat” de varianta de coronavirus descoperită în Africa de Sud, care a ajuns deja în Regatul Unit, relatează BBC. „Este o problemă chiar mai mare” decât noua tulpină din Marea Britanie, a spus Hancock într-un interviu pentru BBC Radio.

Varianta britanică este mult mai contagioasă și s-a răspândit deja în majoritatea țărilor europene, notează și Digi24.ro

„Convingerea mea este că vaccinul va fi eficicient împotriva tulpinei din Kent (varianta nouă din Marea Britanie, n.r.). Nu știu cum e în legătură cu varianta din Africa de Sud, aici avem un mare semn de întrebare” a spus Sir John Bell.

Oamenii de știință cred că varianta britanică a coronavirusului provine din sud-estul Angliei. Mutația face ca virusul să se transmită mai ușor, deși nu pare să provoace simptome mai grave.

Oamenii de ştiinţă spun că noua variantă sud-africană este diferită de celelalte care circulă în ţară pentru că prezintă multiple mutaţii la nivelul aşa-zisei proteine “spike” folosite de virus pentru a infecta celulele organismului uman.

„Mutațiile asociate cu forma din Africa de Sud reprezintă schimbări substanțiale în structura proteinei”, a explicat cercetătorul de la Oxford.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.